NRK Meny
Normal

NFF kontrollerer Sandnes Ulfs økonomi

Budsjettunderskudd på grunn av opprykk gjør at Sandnes Ulf har blitt underlagt en handlingsplan av NFF. – Vi har situasjonen under kontroll, forsikrer klubbledelsen.

Sandnes Ulf-fans før kampen.

Norges fotballforbund kontrollerer nå økonomien til Sandnes Ulf.

Foto: Lasse Hansen / NRK

Norges Fotballforbund presenterte i dag sammen med klubblisensnemnda regnskapstallene som er innrapportert av klubbene i Tippeligaen og Adeccoligaen for 2011.

Her er Sandnes Ulf flyttet ned fra kategori 2 til kategori 1, noe som innebærer at klubben vil bli underlagt en handlingsplan. Denne har Sandnes Ulf allerede utarbeidet og sendt inn til NFF.

Gammel gjeld og dyrt opprykk

Hovedgrunnen til at klubben er flyttet ned til kategori 1 er fordi 2011 endte med underskudd blant annet etter opprykket til Tippeligaen.

– Klubben valgte å ta noen bevisste økonomiske valg i slutten av året i forbindelse med at klubben lå an til opprykk til Tippeligaen. I tillegg skyldtes deler av underskuddet avskriving av gamle fordringer, sier daglig leder Tom Rune Espedal til SandnesUlf.no.

Selv om Sandnes Ulf nå er pålagt å lage og følge en handlingsplan, har et foreløpig godt 2012-år gjort at klubben allerede per i dag er godt i rute i forhold til denne planen.

– Fjorårets underskudd har vi allerede hentet inn i løpet av de fem første månedene, sier styreleder Stig Ravndal til SandnesUlf.no.

– Styret og administrasjonen kan forsikre om at vi har situasjonen under kontroll, og målet er at vi skal være tilbake på kategori 2 innen 31.12.2012, sier Espedal.

– Ikke bærekraftig

Foruten Sandnes Ulf er Fredrikstad, Odd Grenland, Lillestrøm og Sogndal i kategori 1.

– Noen klubber i Tippeligaen driver ikke bærekraftig, selv om alle har vist bedring med unntak av Fredrikstad som vil få en irettesettelse for brudd på handlingsplanen klubben er underlagt. For Adeccoligaen totalt sett har utviklingen vært god, sier fotballpresident Yngve Hallén til Fotball.no.

Flere nyheter fra Rogaland