Nevrokirurgen sier opp

Roald Baardsen sier opp sin stilling som nevrokirurg ved Stavanger universitetssjukehus i protest mot styrevedtaket i Helse Vest.

Roald Baardsen
Foto: NRK

Styret går inn for å videreføre avtalen mellom Bergen og Stavanger om utveksling av nevrokirurger.

Dermed mister sykehuset sin eneste faste nevrokirurg.

Roald Baardsen var sterkt preget etter styrevedtaket i Helse Vest.

- Bergen vil nedlegge oss 

- Det er med meget tungt hjerte at jeg har gått til oppsigelse i dag.  Når en har jobbet mellom 200 og 360 dager per år i flere år, så sier kroppen nei.  Jeg har stolt på at de samarbeidsavtalene vi har lagt opp til skulle greie å få til rekruttering, og dermed få en normal arbeidsbelastning.  Men nå, da jeg opplever at vi får et det helt klart skriftlig  fra Bergen hva de egentlig ønsker - og det er å nedlegge oss -  og når styret her ikke har fått den informasjonen fram, så er det ikke noen vits i å kjempe videre, sier Baardsen.  

Det har vært voldsomme protester mot innstillingen. Åtte avdelinger på sykehuset har sendt ut bekymringsmeldinger, og i går kveld vedtok et enstemmig fylkesutvalg at de overhodet ikke vil akseptere at det nevrokirurgiske tilbudet i Rogaland blir svekket.

Saken går til helseministeren  

Fylkesordfører Roald Bergsaker vil ta saken videre til helseministeren.

- Jeg er veldig skuffet over det vedtaket som er fattet og jeg ser for meg at vi kan risikere å stå uten et akutt nevrokirurgisk tilbud i Stavanger i løpet av en tre-måneders tid.  Vi har hatt slikt tilbud i 30 år.  Da er det klart at dette ikke er akseptabelt for oss.  Vi kommer til å ta dette opp med statsråden, som jo har sagt i sitt svar til Bent Høie Stortinget, at Stavanger skal ha et akutt nevrokirurgisk tilbud, sier Bersaker.