Moren: – Agnes var ulykkelig i ekteskapet

Drepte Agnes Elisabeth Müller sin tyske nettvenn fortalte i retten at de to kikket på leiligheter i Tyskland for at de skulle bo sammen der.

rettssak

Fra venstre: Bistandsadvokat Kjersti Jæger, aktor Tormod Haugnes og forsvarer Ørjan Eskeland.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

– De siste to årene levde Agnes og mannen to seperate liv. Min datter var ulykkelig i ekteskapet, sa moren til drepte Agnes Elisabeth Müller i retten i dag.

Før hun forklarte seg, forlot den drapstiltale ektemannen, Thomas Müller, rettsalen. Han satt i et annet rom med lydoverføring da moren vitnet i Jæren tingrett i dag.

– Thomas ignorerte Agnes. Han hørte ikke etter da hun snakket til ham, sa moren i retten.

Nettvennen ble kjent med Agnes i januar

Tidligere på dagen vitnet Agnes sin nettvenn i Jæren tingrett. Han begynte å kommunisere med Agnes via Skype, Viber og sms i januar i år.

Nettvennen er også tysk, men bodde i Canada da kontakten begynte.

– Vi merket fort at vi hadde mye til felles, sa nettvennen i tingretten i dag.

Han og Agnes skal ha hatt en felles, tysk bekjent og det var gjennom ham de kom i kontakt med hverandre. Nettvennen traff aldri Agnes, men han fortalte i retten at han etter hvert kommuniserte med henne daglig.

– Hun fortalte meg at det ikke gikk veldig bra i ekteskapet og at de egentlig allerede var separert og bare bodde sammen, sa nettvennen.

Skulle flytte til Tyskland sammen

Agnes Müller
Foto: Politiet/NRK

Nettvennen og Agnes snakket etter hvert om å flytte sammen i Tyskland.

– I slutten snakket vi om at vi ville flytte sammen, og så kikket vi etter en leilighet sammen. Vi snakket både om å flytte på landet eller til en by, sa han.

Han fortalte videre at det bare var et tidsspørsmål om når Agnes skulle dra fra mannen.

– Hun skulle avklare ordningen med barn på en fornuftig måte før hun forlot mannen. Hun ville at Thomas (den drapstiltalte ektemannen red.anm) alltid skulle få se barna og barna se ham. Hun skulle separeres på en god måte som barna ikke skulle lide under, sa nettvennen.

Han opplyste at han hadde bestilt fly til Tyskland 24. mai, og at Agnes hadde bestilt flybillett til 30. mai. Han skulle hente henne på flyplassen, og de to skulle i to uker bli bedre kjent og lete etter leilighet sammen.

Nettvennen og drapstiltalte snakket sammen

I etterkant av at Agnes forsvant, skal drapstiltalte Thomas Müller ha ringt nettvennen via Skype.

– Han sa «hvor er kona mi?». Da svarte jeg at jeg ikke visste det, sa nettvennen.

Nettvennen fortalte at han ikke hadde hatt kontakt med Agnes på tre dager, og dermed avsluttet drapstiltalte og nettkjæresten samtalen.

– Vi snakket sammen hver dag fra morgen til kveld, men den 16. april var det stille i noen timer. Så fikk jeg en melding om at hun dro til Tyskland med en bekjent, og at hun skulle ta kontakt nesten dag. Jeg reagerte på meldingen for den var ikke skrevet slik Agnes pleide å skrive meldinger, sa nettvennen.