NRK Meny
Normal

Neste helg er det venta kaldt vintervær

Snøen har trolig ikke sagt endelig farvel denne vinteren.

Vinter ved Vatsvatnet i Øvre Vats

Vinteridyll ved Vatsvatnet i Øvre Vats.

Foto: Nils O. Eidhammer

– Ut ifra våre prognoser ser det ut som det blir kuldegrader igjen neste helg, og det kan være at det blir snøbyger igjen i uka etter, sier meteorolog Anne Solveig Andersen ved Vervarslinga på Vestlandet.

Snøen har smelta fort vekk i store deler av Rogaland i løpet av de siste dagene. Et kraftig væromslag førte til store endringer på gradestokken; fra mange minusgrader til flere plussgrader.

Mange steder i landet er det venta glatte veier, og vanskelige kjøreforhold. Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for flere fylker, deriblant Agder-fylkene og Vestlandet:

Fra søndag kveld er det utrygt for regn som fryser på bakken på Østlandet, vesentlig i indre strøk. Dette kan gi vanskelige kjøreforhold.

Rogaland slipper trolig unna farlig glatte veier, ifølge meteorologen:

– Det er mildt i Rogaland nå, og grått ute. Det ser ikke ut som kjøreforholdene skal bli utfordrende i fylket de fleste steder. Klart, det er lokale tilpasninger, sier Andersen.

Det var mange minusgrader i forrige uke, og med tittelen «Når Rogaland fryser» inviterte vi lyttere, seere og lesere til å sende oss videoer og bilder av en kald rogalandsmorgen.

Slik ser det ut når Rogaland fryser:

Frosne tær, snømenn i hagen eller kanskje en iskald tur til skolen? Vi har samlet inn iskalde bilder og videosnutter fra hele Rogaland.