NRK Meny
Normal

Neste eksportsuksess

Karoline Krüger og Espen Hana braker sammen i hete musikalske stevnemøter i Stavanger denne våren. Blir showet godt mottatt kan det bli Rogaland Teaters neste eksportvare.

Espen Hana og Karoline Krüger i ny kabaret
Foto: Bjørn Olav Skjæveland / NRK

Går det som ensemblet og teatersjef Hanne Tømta vil, skal forestillingen på tur. Først til andre steder i Rogaland, siden til Bergen utpå nyåret.

Målet er å få til en Riksteater-turne, for eksport er blitt Rogaland Teaters merkevare.

Musikalen Evita med Mia Gundersen ble solgt til Chateau Neuf, og i juni har Eidsvåg-forestillingen Skyfri Himmel premiere på Det norske teater i Oslo.

- Det betyr mye å bli sett av andre. Vi håper den blir så bra at den fortjener et liv utenfor Rogaland teater sine fire vegger, sier teatersjef Hanne Tømta.

Scenografien er tenkt flyttbar i utgangspunktet, slik at forstillingen lett kan settes opp andre steder enn i Stavanger.

-Men først må den bli så godt mottatt at det er noen andre som vil ha den, sier Tømta.

Hana og Henne

Forestillingen har form som en kabaret, der Karoline Krüger og Espen Hana bidrar fra hvert sitt piano. I tillegg er også pianist Atle Halstensen med i forestillingen. Det er kvinne som møter mann, de diskuterer og det oppstår både sur og søt musikk.

- Dere er blitt fremstilt som Lady og landstrykeren?

Espen Hana flirer godt og nikker gjenkjennende til den beskrivelsen.

- Karoline har kanskje blitt oppfattet som litt skikkelig, men det skal det bli slutt på etter denne kabareten, sier Espen Hana.