Normal

Nest varmeste september siden krigen

Gjennomsnittstemperaturen på Sola var 16,2 grader i september. Det er hele 4,5 grader mer enn normalt, og nest varmest etter krigen.

Rekordvarme i Stavanger, Møllebukta Hafrsfjord

Mange brukte anledningen til å bade i sommervarmen i september. Her fra Møllebukta i Stavanger 13. september.

Foto: Anders Fehn / NRK

Det ble riktignok målt rekordtemperaturer i noen dager i midten av måneden, men også sett under ett var september varmere enn normalt.

På værstasjonen på Sola var gjennomsnittstemperaturen 16,2 grader i september, noe som er 4,5 grader mer enn normalt. Etter at målingene på Sola startet i 1949, har det bare blitt målt varmere septembertemperatur én gang: Det var i 2006.

På Våland i Stavanger var gjennomsnittstemperaturen 15,9 grader forrige måned – 4,2 grader over normalen. Dette er rekord, men på denne stasjonen på Våland har det bare blitt målt temperaturer siden 2005.

På Utsira lå temperaturen i gjennomsnitt på 15,5 grader, noe som er 3,8 grader er mer enn normalt.

Høsten er her

Men nå tyder alt på at høsten har kommet til Rogaland. Indre strøk kan til og med vente seg nattefrost i uka som kommer.

– Et høytrykk bygger seg opp over landet vårt utover i uken. Dette gir fine temperaturer på dagtid, men det blir kaldt på natten, sier statsmeteorolog Mette Skjerdal.

På kysten blir det ikke fullt så kaldt på nettene. Dagtemperaturene vil uansett ligge på mellom 10 og 15 grader.

– Jeg tror ikke vi får 20 grader mer nå, sier Skjerdal.

Været til uka blir likevel fint til oktober å være. Allerede søndag vil skyene lette. Videre blir det litt framover, men «ikke sånn av vi blåser vekk». På kysten langs Jæren blåser det kanskje opp til liten kuling.