Hopp til innhold

Sykehjem nedlagt i august, kan bli akuttmottak for asylsøkere

Nylig nedlagte Stølen sykehjem i Haugesund kan bli nytt mottakssenter for asylsøkere. – Feil signal til innbyggerne, mener Frp.

Stølen sykehjem, kan bli flyktningemottak

Nylig nedlagte Stølen sykehjem i Haugesund kan bli nytt mottakssenter for asylsøkere.

Foto: Thomas Halleland / NRK

I slutten av august ble 15 av beboerne lagt på dobbeltrom på andre institusjoner, da Stølen sykehjem fikk dørene stengt.

LES OGSÅ: Sparekniven skal slipes i Haugesund

Gjertrud Kjellesvik, gruppeleder i Haugesund SV, har nå bedt rådmannen i kommunen om å undersøke om det nedlagte sykehjemmet kan bli tatt i bruk som akuttmottak for asylsøkere.

LES OGSÅ: Sliter med å få plass til flyktningene

– Spørsmålet mitt i formannskapet var hva som skulle skje med disse arealene nå. Rådmannen svarte at dette ikke har blitt avgjort. Vi får vente og se, sier Kjellesvik.

Gjertrud Kjellesvik

Gjertrud Kjellesvik, gruppeleder i Haugesund SV, har nå bedt rådmannen i kommunen om å undersøke om det nedlagte sykehjemmet kan bli tatt i bruk som asylmottak

Foto: Thomas Halleland / NRK

Rådmannen jobber nå for å se om Stølen kan bli nytt akuttmotak for asylsøkere i kommunen. Han vil orientere formannskapet om sin vurdering 4. november.

Uheldig signal

Da sykehjemmet Stølen ble lagt ned, skapte det sterke reaksjoner blant flere pårørende. Gruppeleder i Haugesund Frp, Svein Erik Indbjo, synes derfor ikke noe om initativet til SVs gruppeleder.

Han reagerer på at sykehjemmet i det hele tatt sees på som et alternativt aaylmottak.

– Vi har akkurat lagt ned sykehjemmet for å spare penger, og lagt mange eldre på dobbeltrom som et resultat av stengingen. Nå når sykehjemmet står tomt, synes jeg det blir et feil signal til innbyggerne i Haugesund å gjøre dette til et asylmottak.

Indbjo

Gruppeleder i Haugesund Frp, Svein Erik Indbjo synes det er feil signal til innbyggerne i Haugesund å bruke det nedlagte sykehjemmet til asylmottak.

Foto: Thomas Halleland / NRK

Heller ikke Jarle Utne Reitan, kommunalråd og gruppeleder i Haugesund Høyre, er begeistret for at Stølen kan bli brukt som akuttmottak for asylsøkere.

– Jeg har stor forståelse for at vi trenger ledige lokaler som kan brukes til flyktningmottak. Det er likevel vanskelig at eldre blir flyttet ut og plasser på dobbeltrom, slik at rommene kan bli gjort om til enkeltrom for asylsøkere, sier han.

Kunstig framstilling

– At noen setter det opp mot det å ha gamle på dobbeltrom blir litt kunstig. Stølen ble lagt ned som sykehjem fordi det var bred enighet om at det ikke egnet seg som sykehjem, sier Kjellesvik.

– Jeg er ikke opptatt av det symbolske i dette. Jeg er mer opptatt av handling.