NRK Meny
Normal

Nedgang i salg av grillmat

Det har vært et begredelig sommervær så langt i år, og dette går ikke bare utover humøret. Salget av grillmat og andre sommerprodukter går dårligere enn normalt.

grillmat

Dette frister færre når sommerværet lar vente på seg.

Foto: Nina Kristiin Vraa / NRK

Morten Sørensen

Morten Sørensen, produksjonssjef hos Gilde på Forus.

Foto: Julie Renée Buene / NRK

Sommer betyr storproduksjon av pølser hos Gilde, men det dårlige sommerværet har nå gjort at produsenten solgte 15 prosent mindre av grillproduktene i mai i år sammenlignet med mai i fjor.

– Det er været, vi er avhengige av godt vær for at folk skal grille, sier Morten Sørensen, som er produksjonssjef hos Gilde på Forus.

Butikkhyllene er fulle av kull og andre ting til grillen, men få kjøper produktene.

– Det frister ikke, vi må jo ha vanter på for å grille. Det er ikke det samme. Før begynte vi gjerne når det var påske, sier Annbjørg Aasland, som er kunde på Madla Handelslag.

Selger mindre hagemøbler

Lars Arvid Hegelstad

Lars Arvid Hegelstad, administrerende direktør i Madla Handelslag.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– Diskene våre har nok et annet uttrykk i dag, enn hva de hadde hatt om det var flott vær ute, sier Lars Arvid Hegelstad, som er administrerende direktør på Madla Handelslag.

Andre aktører som normalt gjør det stort på sommerværet merker også en brems på handlelysten til rogalendingene. På plantasjen selges det lite sommerplanter og hagemøbler.

– Når du må ha på deg stillongs, skjerf, lue og vanter i begynnelsen av juni for å handle uteplanter, så frister det ikke. Da kjøper du heller buketten og venter, sier Brit Marie Mikalsen, som er gartner på Plantasjen.

Gilde på sparebluss

 Brit Marie Mikalsen

Brit Marie Mikalsen, gartner på Plantasjen.

Foto: Julie Renée Buene / NRK

Tilbake på pølsefabrikken er det færre folk på jobb enn det vanligvis er på denne tiden av året. Det dårlige været har gitt utslag på økonomien. Nå gjør Gilde det de kan for å bedre situasjonen.

– Vi merker det på fabrikken, vi er avhengige av å kunne selge for å være levedyktige. Noen har tatt ut ferie, så vi gjør ulike tiltak for å redde sesongen, slik den er nå, sier Sørensen.

Salget av grillmat og andre sommerprodukter går dårligere enn normalt. Og været får skylda.

VIDEO: Det frister ikke kundene å grille når stillongsen må på.