Nedbemanner på grunn av stormen i Nordsjøen

Nesten alle avganger og ankomster fra plattformene i Nordsjøen er kansellert eller forsinket på grunn av dårlig vær. Statoil melder nå at de holder på med å delvis nedbemanne åtte plattformer.

EKOFISK

Det blåser med 58 knops styrke på Ekofisk-feltet i Nordsjøen, melder meteorologen.

Foto: Kjetil Alsvik

– I Nordsjøen sør for Stavanger blåser det rundt 50 knop. Det er 58 knop på Ekofisk, og 70 i kastene. På Sleipner er det 69 knop og kast på 82, sier statsmeteorolog Frode Hassel.

Stormen som er varslet på Vestlandet har nådd Nordsjøen, og plattformene sør for Stavanger merker den kraftige vinden.

Helikoptertrafikkportalen Heliport.no melder at alle helikoptrene fra Stavanger lufthavn Sola som skal til Nordsjøen er kansellert eller kraftig forsinket. Det gjelder også flere av avgangene fra Flesland i Bergen.

– Det er snakk om full og sterk storm. Med over 60 knop i kastene er det ikke så trygt å fly, sier han.

Har nedbemannet offshore

– Vi har delvis nedbemannet på åtte plattformer. Vi begynte med å fly personale i land i går, og har fortsatt utover dagen i dag, sier informasjonssjef i Statoil, Ørjan Heradstveit.

Det gjelder plattformene Statfjord B og C, Troll B, Kvitebjørn, Snorre B, Veslefrikk, Huldra og Heimdal. Foreløpig har det ifølge Heradstveit ikke fått konsekvenser for produksjonen.

Uværet ble tidlig varslet, og meteorologene vurderte å varsle orkan. De var sikre på at det ble dårlig vær og mye vind, men sa at det var vanskelig å vite hvor det ville treffe. Nå er ekstremvarselet nedjustert, men det er fortsatt meldt storm i Rogaland.

Skal løye i ettermiddag

– Vinden skal gradvis minke utover ettermiddagen, og enda mer mot kvelden. Så stormen er forholdsvis kortvarig, sier Hassel.

Så det er bare å vente for oljeselskapene.

– Om været tillater det så starter vi oppbemanning i løpet av lørdag kveld, sier Heradstveit i Statoil.

Laster Twitter-innhold