Hopp til innhold

Naruto kom hjem etter tre år på rømmen

Christel Pollestad Haugland var sikker på at katten hennes var død, men så fant Dyrebeskyttelsen en ID-brikke under pelsen.

Matmor var sikker på at katten var tapt, men ID-brikken under pelsen førte den tilbake til henne. Tirsdag ringte Dyrebeskyttelsen.

VIDEO: Det var en forandret katt som kom hjem til Christel Pollestad Haugland etter tre år, men Naruto blir mer avslappet for hver dag som går.

– Hei! Det er fra Dyrebeskyttelsen. Savner du en katt?

– Nei, mine katter er trygt her hjemme.

– Men vi har funnet en skogskatt som har en ID-chip med din kontaktinformasjon?

– Hva?

Christel Pollestad Haugland ble mildt sagt sjokkert da katten som stakk av for tre år siden, hun hadde lett etter i et år og hun trodde var død, plutselig kom til rette.

– Jeg ble veldig glad, men det var også litt vondt. Han ikke hatt det så godt, og var veldig tynn. Men han husket navnet sitt og lot med klappe ham, sier hun.

Katten Naruto

Naruto bærer tydelig preg av å ha levd som villkatt i tre år. Christel Pollestad Haugland tror noen kan ha vært stygge med henne.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Funnet på grunn av ID-chip

Skjærtorsdag ble en hjemløs katt hentet inn av Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Jæren og plassert i en av deres fosterhjem.

– Han fant seg godt til rette i det midlertidige hjemmet, og fikk navnet Pusur av oss. Da vi tok han med til veterinær på tirsdag fant de en ID-chip. Til vår store glede ga det oss et navn og et telefonnummer til matmor Christel, sier Egil Heine Strand i Dyrebeskyttelsen.

I bedre form nå

Nå er det fire dager siden Naruto kom hjem.

– Det var stor glede i hjemmet da vi kunne melde at katten hadde kommet til rette, sier Strand.

– Naruto var i dårlig form da han kom, men nå har han fått i seg mye mat, og har det mye bedre, sier Pollestad Haugland.

Christel Pollestad Haugland

Christel Pollestad Haugland har også flere katter, og håper at Naruto vil finne seg til rette i gjengen.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK