Næringslivet ringer for regnskogen

Nå starter verdens største dugnad, TV-aksjonen, som i år samler inn penger til regnskogen. I dag ringer kjente rogalendinger til bedrifter for å starte innsamlinga.

Ringestafett for TV-aksjonen i Stavanger

Ordførere, kjente personer og næringslivet starter innsamlingen til TV-aksjonen i dag.

Foto: Anders Fehn / NRK

TV-aksjonen 2015 går til Regnskogfondet og deres arbeid med å bevare regnskogen i flere større områder i Brasil, Peru, Kongo og Ny-Guinea.

Selve aksjonsdagen da flere hundre bøssebærere skal gå fra dør til dør er på søndag den 18. oktober, men allerede i dag tjuvstarter næringslivet.

Stavanger Konserthus og Sjøfartsdirektoratet fylles opp av næringslivsledere, ordførere og kjendiser som skal ringe rundt og samle inn penger fra bedrifter i Rogaland.

www.Giverstafett.no

Hvert år arrangeres det ringestafetter over hele landet, og i år er det intet unntak. Flere av morgendagens ringere er veteraner mens andre stiller opp for første gang. Ringerne har som mål å kontakte alle bedriftene i Rogaland denne dagen, men om ikke alle rekkes over kan man likevel bidra ved å gå inn på www.giversatfett.no.

I fjor fikk næringslivet inn nesten ni millioner kroner på bare to timer, og var det fylket i Norge som samlet inn mest til TV- aksjonen. Totalt kom det inn 28 millioner fra Rogaland.

– Tross nedgangstider viste rogalandsbedriftene resten av Norge at vi har det mest samfunnsengasjerte næringslivet, og vi håper på det samme i morgen, sier TV- aksjonsleder i Rogaland, Tone Therese Paulsen.

Ringestafett for TV-aksjonen i Stavanger

Ringestafett for TV-aksjonen i Stavanger konserthus.

Foto: Anders Fehn / NRK