Hopp til innhold
Nærbø håndball
Foto: Eirik Gjesdal / NRK

Nærbø Håndball

Oppsummert

Nærbø håndball spiller i eliteserien i håndball og spilte seg fram til cupfinalen i 2020-sesongen.

 • Nærbø tapte gullkampen

  Nærbø spilte 23-25 i den andre av to oppgjør i europacupfinalen i håndball mot serbiske Vojvodina og tapte med det 46-55 sammenlagt.

  Dermed greide ikke Nærbø å repetere bragden fra fjoråret. Da gikk de helt til topps i turneringen i sin første sesong i Europa.

  Laget fra Jæren tapte første oppgjør 23-30 og hadde en stor jobb foran seg med å hente inn sjumålsledelsen i returoppgjøret.

  Foran en fullsatt hjemmearena måtte Nærbø forsøke å klinke til fra start, men det serbiske laget holdt blåtrøyene til 10-10 til pause.

  Nærbø måtte ta igjen sju mål på en halvtime, noe som viste seg svært vanskelig mot et godt serbisk forsvar. Med 15 minutter igjen ledet Vojvodina med ett mål, og håpet om en sensasjonell norsk opphenting begynte å svinne hen.

  Europacupen er tredje nivå i europeisk klubbhåndball, rangert bak Champions League og europaligaen.

  Nærbøs Ole Nærland etter tapet i Europacup finalen i håndball for herrer mellom Nærbø og Vojvodina i DNB Arena i Stavanger.
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Sandnes tapte, men klarer seg likevel

  Sandnes tapte lokalderbyet mot Nærbø i elitedivisjonen i handball i går, med resultatet 20–26. Nærbø er oppe på 5.-plass i serien, medan Sandnes er på nest siste plass.
  Men Sandnes overlever truleg likevel i toppdivisjonen, for det er berre eitt lag som rykker ned dette året.

 • Nærbø får kroatisk motstand

  Nærbø og Runar Sandefjord møter kroatisk og tsjekkisk motstand i kvartfinalen i europacupen håndball. Om begge vinner, blir det norsk duell i semifinalen. I kvartfinalen skal tittelforsvarer Nærbø møte det kroatiske laget Sesvete. Runar møter Karvina fra Tsjekkia. Begge de norske lagene har bortekamp først.

  (NTB)

 • Nærbø tapte mot finsk motstand i europacupen – må ha seier i returen

  Tittelforsvarer Nærbø sløste med sjansene og leverte ujevnt i 26-28-nederlaget for finske BK-46 i europacupen for menn i håndball lørdag.

  Oppgjøret i Finland var det første av to mellom lagene i turneringens 3. runde. Returen spilles i på Jæren neste helg.

  Nærbø er regjerende mester etter at de vant forrige sesongs finale 58–51 sammenlagt over rumenske Baia Mare. Det var klubbens første sesong med europaspill.

  Rogalendingene fikk en tøff start mot finnene, som allerede etter minuttet hadde bygget seg opp en to måls ledelse. Det forspranget fortsatte vertene å utvide da Nærbø slet med å finnstille målsiktet.

  Da klokka passerte 20 minutter spilt, ledet BK-46 hele 11–6. Gjestene hadde på det tidspunktet bommet på over halvparten av skuddene sine. Til pause sto det 15–9.

  I andre omgang gikk Nærbø hardt ut og scoret seks mål på fem minutter mot et rystet BK-46. Finnene klarte likevel å nullstille og holdt på ledelsen til det var igjen 14 minutter av kampen. Da sto det 21–21.

  De siste ti minuttene ble en skikkelig dragkamp, og lagene byttet på å ha føringen. Men de siste tre minuttene raknet det for Nærbø, og hjemmelaget vant til slutt 28–26.

  BK-46s Nico Rönnberg ble kampens gigant og toppscorer med 10 mål.

  Europacupen er på nivå tre i EHFs turneringssystem, rangert bak mesterligaen og Europaligaen. Den er ikke åpen for lag fra de ni høyest rangerte nasjonene.

  (©NTB)

  Europacupen 1 finale, Nærbø - Baia Mare
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Haugseng kommer tilbake til Nærbø

  Andreas Horst Haugseng kommer tilbake til Nærbø håndball. Han har meldt overgang fra Elverum og er klar for spill allerede fra i morgen av, melder klubben.
  Haugseng har vært en av de beste spillerne på Nærbø, men gikk til Elverum etter forrige sesong.

  Nærbø spiller europacupkamp i Finland lørdag

  Andreas Horst Haugseng
  Foto: Carina Johansen / NTB