Nå skal rånerne vekk fra Mekjarvik

Kommunene har fått nok. Nå skal det settes opp fysiske sperringer for å få rånerne vekk fra ferjekaien på Mekjarvik. Og både politiet og vegvesenet vil gjennomføre hyppige kontroller på stedet.

– Nå håper jeg vi kan få bukt med et problem som har vart i mange år. Dette er viktig fordi det handler om folks trygghet, sier Kvitsøy-ordfører Mirjam Ydstebø.

Folk på Kvitsøy føler seg truet av rånere som invaderer ferjekaien på Mekjarvik på søndager. I morges møttes ordførerne i Kvitsøy og Randaberg til rånemøte med politi og vegvesen på kommunehuset på Randaberg.

De diskuterte tiltak for å løse problemet med råning på kaien på Mekjarvik på søndagene.

– Mange våger ikke å ta siste avgangen søndag kveld. Det er snakk om ulovlig virksomhet, og fare for ulykker, sier Ydstebø.

Råkjøring og råning på fergekaien i Mekjarvik kan snart være historie. I dag møttes politi, vegvesen og ordførere til dugnadsmøte for å få rånerene vekk.

VIDEO: Råkjøring og råning på fergekaien i Mekjarvik kan snart være historie. I dag møttes politi, vegvesen og ordførere til dugnadsmøte for å få rånerene vekk.

Skal sette opp fartshumper

Nå har kommunene, politiet og vegvesenet blitt enige om noen konkrete tiltak; en dugnad for å skremme vekk rånerne.

– Vi har noen fysiske virkemidler vi kan gå inn med for å forebygge aktiviteten, og fysisk hindre rånerne å være på Mekjarvik, sier Trond Åge Langeland i Statens vegvesen.

De skal bygge fartshumper og gjøre andre fartsdempende tiltak som skal gjøre det umulig å råne på ferjekaien.

– Nå skal vi ta en runde på hvordan vi skal legge dette opp, og oversende et skriv til kommunen og politiet med forslag til tiltak, sier han.

Flere politikontroller

I tillegg skal politiet holde bedre øye med området.

– Vi skal bidra med å følge med på det som skjer på Mekjarvik. Vi har hatt kontrollvirksomhet der ute, og beslaglagt en del førerkort i forbindelse med denne kjøringen, sier politioverbetjent Øyvind Håland.

Og nå skal det bli enda mere av det.

– Vi har lenge ikke vært der ute, og har ikke ressurser til å være der ute hver søndag, men sammen med tiltakene fra vegvesenet skal vi legge enda mer vilje i å være der med mål om å avvikle kjøringen der ute, sier han.

Det er et stort rånemiljø på ferjekaien i Mekjarvik i helgene. Folk som skal ta ferja til Kvitsøy er redde og frykter alvorlige ulykker, men rånerne selv mener de tar hensyn.

ARKIVVIDEO (22.09.14): Det er et stort rånemiljø på ferjekaien i Mekjarvik i helgene. Folk som skal ta ferja til Kvitsøy er redde og frykter alvorlige ulykker, men rånerne selv mener de tar hensyn.

– På tide med tiltak

Og ordførerne er storfornøyde etter dagens møte.

– Vi håper det blir slutt på råningen i Mekjarvik, og at de som skal ta ferjen blir skånet for aktiviteten som foregår der i dag. Råningen får eventuelt skje der det er lov å drive med det, sier Randaberg-ordfører Bjørn Kahrs.

Også Mirjam Ydstebø på Kvitsøy håper rånerne finner et nytt sted å være.

– Vi kan ikke godta at en driver på med ulovlige ting her, som går utover andre. Det er på tide at det blir gjort noe, sier hun.