NRK Meny
Normal

Ingen kjøper har meldt seg – nå stenges Huldra ned

Plattformen ble lagt ut på finn.no for tre år siden. I dag stenges den ned, om to år stenges brønnene og etter det skal den skrotes, dersom ingen vil kjøpe den.

Huldra-platformen

Huldra-plattformen er i alt for god stand til å skrotes, mener Statoil. De håper en kjøper melder seg.

Foto: Harald Pettersen / Statoil

I oktober 2011 la Statoil ut Huldra-plattformen for salg på finn.no. Statoil annonserte «Oljeplattform til salgs» med sjøutsikt, 20 soverom og god plass til helikopter.

Plattformen er kun 13 år gammel og i meget god stand, men den må skrotes hvis ingen kjøpere melder seg.

– Salgsprosessen er ikke ferdig. Vi har fortsatt ikke funnet noen kjøper, men har samtaler med flere mulige interessenter, sier informasjonssjef Ørjan Heradstveit i Statoil til NRK.

Da annonsen ble lagt ut i 2011 meldte flere mindre seriøse aktører seg, men Statoil vil kun selge til noen som vil bruke plattformen til olje- og gassvirksomhet.

Huldra til salgs

Slik ble Huldra-plattformen annonsert på finn.no.

Foto: skjermdump Statoil

Produsert lengre enn planlagt

I dag stenges plattformen ned. Huldra-plattformen er dermed den første bunnfaste Statoil-opererte installasjonen i Nordsjøen som stenges ned. Da har plattformen produsert gass og kondensat siden 2001, i seks år lenger enn det som var opprinnelig planlagt.

Huldra var den første Statoil-opererte plattformen uten fast bemanning. Den har blitt styrt fra Veslefrikk B-plattformen som ligger om lag 16 kilometer unna.

Håper å slippe skroting

Huldras avviklingsprosjekt har pågått i noen år. Statoil jobber fortsatt for å prøve å få til en gjenbruksløsning for plattformen.

Huldra vil bli regelmessig vedlikeholdt fram til boreriggen West Epsilon kommer til Huldra i 2016 for å plugge igjen brønnene. Feltet vil være ferdig avviklet i 2019 og senest innen 2021.

– Dette er en plattform som er i altfor god tilstand til å skrotes. Dersom vi ikke får noen kjøpere er dessverre det alternativet, sa tidligere informasjonssjef Ola Anders Skauby.