Hopp til innhold

Nå starter «livet etter Kaizers» for alvor

Janove drar i gang solokarrieren, og melder om nytt album og soloturne med sitt nye band til våren.

Janove Ottesen med ny musikkvideo

Janove drar i gang solokarrieren, og melder om nytt album og soloturne med sitt nye band til våren.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Albumet skal hete Artisten & Marlene og slippes 10. februar. Bandet består av et knippe sterke musikernavn med fartstid fra blant andre Morten Abel og Håkan Hellstrom som han slo seg sammen med tidligere i år.

– De er alle gamle venner eller kollegaer som hver og en er helt fantastiske mennesker, musikere og artister. Jeg er 41 år og faktisk yngstemann i dette bandet. Det syns jeg er en taktisk genistrek. I garderoben er jeg han unge lovende som fortsatt er up & coming, sier Janove Ottesen.

Janove Ottesen er for de fleste kjent som markant frontfigurer fra tiden med Kaizers Orchestra.

Janove Ottesen

Slik så Janove Ottesen ut da han for tre år siden tok farvel med publikum i Stavanger som frontfigur for Kaizers.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Sist han stod på scenen var for over tre år siden i september 2013 sammen med gamlebandet som han kaller ”Moderskipet”. Den gangen avsluttet han Kaizerkapittelet med åtte kvelder på rad for over 40 000 publikummere i DNB Arena i Stavanger.

Les også: Han er tilbake – uten Kaizers

Eget univers

Med oldboyslaget, som består av Børge Fjordheim, Mattias Hellberg, Micke Lohse og Gulleiv Wee, skal Janove ut på tur til fire storbyer til våren.

– I årene som kommer har jeg ambisjoner om å gjøre mer av det jeg kan best og videreutvikle min musikkstil, tekstunivers og liveopptredener i nye retninger, sier Ottesen.

Janove

Fra rollen som frontfigur i Kaizers Orchestra starter Janove Ottesen i vinter på sin solokarriere med albumet Artisten & Marlene.

Denne uken kom to nye singler: «Marlene», som er med på å låne navn til det kommende albumet, og «Aldri la de tru de er bedre enn deg».

Les også: – Det handler om å gi mye til folk, så får du mye tilbake

Les også: Kaizers fikk Moi til å synge på norsk

For akkurat som i Kaizers Orchestra-tiden har Janove skapt et eget univers rundt låtene, etter å ha latt seg inspirere av Rudolf Nurejev til historien om to forskjellige dansere som på ny får sjansen til å ta opp igjen ungdomskjærligheten.

Les også: – Det handler om å gi mye til folk, så får du mye tilbake

– Jeg har nå et helt album med låter, tekster og scener inspirert av mine nye karakterers fiktive liv, melder Janove på Facebook.

Her er turnelisten:

  • 17. mars Folken, Stavanger
  • 18. mars Røkeriet, Bergen
  • 24. mars Parkteatret, Oslo
  • 25. mars Byscenen, Trondheim

Flere nyheter fra Rogaland