Nå skal Nor Lines permittere

Transportselskapet Nor Lines har sendt ut varsel om permittering til alle ansatte.

Gassdrevne frakteskip

PERMITTERER: Nor Lines.

Foto: Illustrasjon: Nor Lines

Krisa i olja får stadig flere ringvirkninger. Nå er det transportselskapet Nor Lines som må gi tunge beskjeder til de ansatte. Administrerende direktør Tor Arne Borge forklarer:

– Grunnet et dramatisk fall i inntektene våre har vi nå sendt ut permitteringsvarsel til alle våre ansatte. Inntil videre er dette et varsel om en mulig permittering, sier han.

Nor Lines ble etablert i 1988, og opererer skip i faste linjer mellom havner i Nord-Europa og på norskekysten, samt godskapasiteten på Hurtigruten.

Selskapet har hovedkontor i Stavanger, og er representert med 13 avdelingskontor og datterselskap i Norge, samt samarbeidspartnere i ytterligere 40 norske og Nord-europeiske havner.

Nor Lines driver med transport-og logistikkoppgaver med engasjement innenfor både stykkgods, industriskipninger, og kjøle- og fryselast.

Sett tendensen lenge

Borge forteller at utviklingen har pekt mot at dette kunne skje en god stund.

– Vi har sett denne utviklingen gjennom hele 2015, og vi har grunn til å tro at nedgangen vil fortsette, også i tiden som kommer.

Og det skaper følger - ikke bare for Nor Lines.

– Jeg har inntrykk av at hele logistikkbransjen merker fallet i olje og gass-næringen, og at dette skaper konsekvenser for hele bransjen - ikke bare oss, sier Borge.

Usikker på antall permitteringer

Selskapet eies av DSD AS, og har ca. 260 ansatte medarbeidere - 200 onshore og 60 offshore. Det har har en omsetning på omlag én milliard kroner, og har betydelige eierinteresser i skip og samarbeidende transportselskaper.

– Hvor mange vil bli permittert hos dere?

– Vi er ikke sikre på hvor mange dette vil gjelde enda. Dette er noe vi vil jobbe med over helgen, for å finne ut hvordan vi kan løse dette på best mulig måte, sier Borge.

– Deretter vil vi ta kontakt med de det gjelder. Vi vil jo beholde så mange som mulig.