NRK Meny
Normal

Nå skal du velge dagens Viking!

Irriterer du deg over at juryen alltid velger feil mann som dagens Viking når laget spiller hjemmekamp? Neste sesong kan du gjøre noe med det. Da kan du bestemme, med din egen mobiltelefon.

Dagens Viking mot Brann, Peter Ijeh
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Viking planlegger en rekke tiltak for å øke publikumsopplevelsen på nye Viking stadion allerede fra neste sesong. Et av tiltakene er at de som ønsker det skal få være med å stemme over hvem som skal kåres til dagens Viking.

I mange år har den avgjørelsen blitt lagt til en egen jury. Nå er det du som får bestemme.

- Bruk av sms i forbindelse med dagens Viking er et av de tiltakene vi nå planlegger. Vi ønsker å komme i en tettere dialog med publikum både før, under og etter kampene for å øke opplevelsen for publikum, sier markedssjef i Viking, Hans-Øyvind Sagen, til NRK Rogaland.

Flere tiltak

Kåringen av dagens Viking er ikke det eneste tiltaket Viking vil prøve ut. Har du tilgang til mobiltelefon og selv ønsker det kan du delta både i sms-konkurranser og få tilsendt lagoppstillinger før kampstart. Det vil også bli mulig å abonnere på scoringer og intervjuer via mobiltelefon.

Dem som har sesongkort vil også bli tilbudt flere tilleggstjenester. Et av dem er tilbud om at Viking kan selge billetten for deg dersom du av en eller annen grunn ikke ønsker å gå på kampen.

Noe mer

- Vi føler behov for å tilby vårt publikum noe mer og noe nytt. Det store skiftet skjedde i 2004 med nytt stadion, tak over tribunene, sete for alle og varme. Det medførte i seg selv at antall publikum er fordoblet. Nå tar vi et skritt videre, sier Sagen.

Fra før av er det kjent at Viking i samarbeid md Lyses TV-kunder vil etablere en egen Viking-kanal der publikum med tilgang til Lyse vil kunne se både kamper i opptak, intervjuer, scoringer og annet nytt fra klubben.

Inntekter

Samtidig planlegges det også sammen med en rekke andre klubber storskjermer på arenaer der en også kan få servert høydepunkter og scoringer fra andre kamper eliteserien. Det vil trolig ikke skje før i 2008.

- Vi gjør dette i første rekke for å få til en bedre dialog med publikum. Men det er klart at på sikt kan dette også ha en inntektsmessig side. Det har ikke vært drivkraften i første omgang, men når vi har opparbeidet en erfaring og har sikret oss en god kvalitet på disse tjenestene ser vi for oss at dette også vil innebære en inntekt for klubben, sier Sagen.