NRK Meny
Normal

Nå satser Kongeparken på litteratur

Kongeparken vil lære barna om brannsikkerhet. Nå gir de ut barnaboka «Brannstasjonen brenner».

Håholen barnehage i Kongeparken

Femåringer fra Håholen barnehage i Sandnes fikk være med på lanseringen av Kongeparkens egen barnebok.

Foto: Pia Hetland / NRK

Håkon Lund

Lekemester i Kongeparken, Håkon Lund, viser frem barneboka parken har vært med på å gi ut.

Foto: Pia Hetland / NRK

– Boka handler om Kongeparkens figurer Brumle og Brumleline. Barna får lære om brann og brannsikkerhet, kombinert med magi og spenning, sier lekemester i Kongeparken Håkon Lund.

Fortellingen om Brumle og Brumleline er skrevet av barne- og ungdomsbokforfatter Tore Aurstad. Illustrasjonene er laget av Sissel Ringstad. Kongeparken har sammen med Ena forlag gitt ut barneboka.

– Dette har vært et utrolig morsomt prosjekt å jobbe med. Med utgangspunkt i eksisterende karakter, har vi skapt en ny og spennende fortelling om Brumle og Brumleline i sitt rette element - nemlig brannstasjonen i Kongeparken, sier daglig leder i Ena Forlag, Kristin Jobraaten.

Fikk ideen fra en gjest

– Bakgrunnen for boka er en gutt på fem år som var i besøk i parken og brannstasjonen vår. Da han kom hjem, krevde han større brannsikkerhet i familiens hjem, sier Lund.

Guttens far måtte montere brannstige, og familien avtalte felles møteplass dersom det brøt ut brann.

– Vi forstod at barnas brannstasjon har innvirkning på barna. Det er viktig å lære barn om brannsikkerhet, legger han til.

Høytlesning i Kongeparken

Barna fra Håholen barnehage fulgte godt med da det ble lest høyt fra boka om Brumle og Brumleline.

Foto: Pia Hetland / NRK

Blir flere bøker

– Blir det mer i denne sjangeren, foruten karuseller og attraksjoner?

– Det kommer en bokserie. Vi ønsker å i større grad skape gode barndomsminner, også når barna kommer hjem fra parkbesøket, sier lekemesteren.

– Starten på å bli mer som storebror i Kristiansand?

– Vi har ikke dyr, så vi må finne vår vei. Det er bra dersom vi, på en spennende og interessant måte, kan lære barna noe nytt.

– Vi ønsker å være landets beste park for barn i alderen 0-14 år. Og da skal det ikke bare handle om «lått og løje», men om noe mer. Det skal handle om noe større, sier Lund.