NRK Meny
Normal

Vurderer «leie-eie»-boligene til Stavanger

Unge uten egenkapital får muligheten til å bruke leien de betaler til å kjøpe seg sin egen bolig. Prosjektet kan være i gang innen et år.

Leie-eie-prosjekt på Goa i Randaberg

Randaberg var først ute med et «leie-eie»-prosjekt med 32 boliger på Goa.

Foto: Stavanger Boligbyggelag/Arkipartner AS

– Den politiske viljen er til stede i Stavanger. Derfor er jeg nokså sikker på at det kommer til å skje, sier Kari Nessa Nordtun fra Arbeiderpartiet.

Politikerne i kommunalutvalget for miljø- og utbyggingssaker er positive til et «leie-eie»-prosjekt i Stavanger, og sender saken videre. Prosjektet skal gi unge med liten egenkapital mulighet til å kjøpe sin egen bolig. Deltagerne i prosjektet får leie boligen i noen år før de kjøper den.

– Leie-eie-prosjektet skal gjennomføres og sendes over til det nyopprettede boligforetaket i Stavanger, for at de skal planlegge prosjektet i detalj, sier hun.

Randaberg første ute med «leie-eie»

Randaberg kommune var først i landet med boligprosjektet «leie-eie» i 2013. 10 av leilighetene i et boligkompleks leies først ut til gunstig pris, og så kan leietakeren kjøpe boligen med egenkapitalen som spares opp gjennom leien.

Prosjektet ble hyllet av Kommunal- og moderniseringsdepartementet. I januar ble «leie-eie» satt på sakslisten i bystyret i Stavanger.

Oppretter nytt boligforetak

Kari Nessa Nordtun

Kari Nessa Nordtun, Stavanger Arbeiderparti.

Foto: Ingvald Nordmark / NRK

Så prosjektet skal i gang. Spørsmålet er hvor lang tid det kommer til å ta. Direktør for bymiljø og utbygging i Stavanger kommune, Leidulf Skjørestad, bekrefter at kommunen skal opprette en slik ordning.

– Dette skal vi i gang med, men på grunn av omorganisering i kommunen blir dette ikke klart før juni, sier han.

For kommunens nye boligforetak blir etter alt og dømme opprettet i juni.

– Hvis de har denne saken høyt oppe på prioriteringslisten håper jeg prosjektet kan komme i gang i løpet av ett års tid, sier Nessa Nordtun.