Leter etter de siktede i overvåkingsvideoer

16 år gamle overvåkingsbilder fra Stavanger sentrum kan gi svar i Tina-saken. Politiet i Stavanger har nettopp fått tilsendt videoene, og skal nå i gang å granske dem.

Tina Jørgensen

Flere etterforskere skal nå gjennomgå materialet for å se om de fire siktede fra Lyngdal var i Stavanger den helga Tina Jørgensen forsvant.

Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

– Materialet kom til oss for noen dager siden, og etterforskere skal i gang å se gjennom alt, sier politiadvokat Herdis Cathrine Traa.

En del av overvåkingsvideoene har ikke vært mulig å se gjennom med utstyret i Stavanger. Derfor er innholdet sendt til Kripos, som har digitalisert videoene og sendt det til politiet i Stavanger.

Politiet skal undersøke om noen av de fire siktede er på disse videoene. Dette vil i tilfelle kunne bevise at mennene var i Stavanger den helga Tina Jørgensen forsvant i september 2000.

Tina Jørgensen ble funnet drept ved Bore kirke på Jæren 26. oktober 2000 etter å ha vært savnet i en måned.

Sett gjennom for mange år siden

Videoene har politiet gått gjennom i tidligere runder i etterforskningen, men ikke etter at saken tok en vending i fjor høst. Fire menn fra Lyngdal ble i september siktet i den snart 16 år gamle drapssaken.

– Det er de fire siktede vi leter etter i materialet, forteller politiadvokaten.

– Leter dere etter andre personer?

– Nei, det gjør vi ikke, sier Traa.

Mannen som først ble pågrepet, har i avhør gitt detaljerte forklaringer der han peker ut den eller de som står bak drapet på Tina Jørgensen. Spesialister innen psykiatri mener mannen har et forvrengt bilde om at han og tre kamerater var delaktige i drapet på Tina Jørgensen.

Egen gruppe jobber med videoene

Etterforskningsleder i Sørvest politidistrikt i Stavanger, Lone Wikstrøm, opplyser at det er noen timer med opptak som nå skal undersøkes.

– Vi håper å komme raskt i gang med arbeidet. Foreløpig er det ikke klart hvor mange som skal i gang med arbeidet, men jeg håper selv å få begynne å se gjennom i løpet av kort tid, sier hun.

I fjor høst var det etterforskere i både Stavanger og Lyngdal som jobbet heltid med saken, men i vår er det ingen som har etterforsket drapet for fullt.

Tanken er at flere etterforskere nå blir satt av til å dykke ned i videomaterialet.

– Vi ønsker å få gjort dette arbeidet så fort som mulig, sier Traa.