Ser etter koblinger med Birgitte-drapet

Politiet vil gjenoppta etterforskningen av drapet på Tina Jørgensen i 2000. Blant annet vil det bli undersøkt om det kan være koblinger til Birgitte-saken.

Søk under Bybrua etter Tina Jørgensen-spor

Tina Jørgensen forsvant i september 2000. I oktober ble hun funnet drept ved Bore kirke i Klepp. Her søker dykkere etter mulige spor under Bybrua i Stavanger i november samme år.

Foto: Alf Ove Hansen / NTB Scanpix

Politiet ser etter koblinger mellom drapet på Tina Jørgensen og drapet på Birgitte Tengs. Det skriver Haugesunds Avis .

De to drapssakene er aldri tidligere etterforsket for å se om det finnes en sammenheng.

Birgitte Tengs ble drept på Karmøy i mai 1995, mens Tina Jørgensen ble funnet drept ved Bore kirke i Klepp høsten i år 2000.

Politiinspektør Ernst K. Rossebø sier til avisen at politiet i Stavanger har fått innspill om at det kan være koblinger mellom disse drapene.

Politiinspektør Ernst K. Rossebø

Politiinspektør Ernst Rossebø.

Foto: Rogaland politidistrikt

Har fått inn nye tips

Det et få store etterforskningssaker i Rogaland politidistrikt akkurat nå. Derfor mener politiet det finnes ressurser til å se på drapssaken fra Stavanger for snart tretten år siden på nytt.

– Vi kommer ikke nødvendigvis til å oppklare hvem som drepte Tina Jørgensen, men vi kommer i alle fall til å være trygge på at det ikke er noen opplysninger i saken som ikke er gått videre på, sier Rossebø.

Han leder gruppen som nå skal se på drapet på nytt.

Tina Jørgensen forsvant den 24. september 2000. Det siste stedet hun ble sett var utenfor Burger King i sentrum av Stavanger.

Etter at NRK og Rogalands Avis onsdag morgen fortalte at Tina Jørgensen-drapet sulle etterforskes på nytt har politiet allerede fått nye tips om saken.

– Tipserne har blant annet informasjon som de av ulike grunner ikke har sagt. Det kan også være at de ikke er sikre på om politiet fikk med seg det de sa den gangen, sier politioverbetjent og etterforskningsleder Bjørn Thorleif Vanvik til aftenbladet.no .

Artikkelen fortsetter under videoen.

I 12 år har moren til Tina Jørgensen levd i uvisshet om hvem som drepte datteren, og hvorfor. I går ble det kjent at politiet igjen skal se på den uløste drapssaken.

VIDEO: Dette har skjedd i Tina-saken gjennom årene. Arkiv, desember 2012.

Hun ble funnet den 26. oktober, drept og skjult i en striesekk av glassfiber under et kumlokk ved Bore kirke.

Torunn Austdal Rasmussen

Torunn Ausdal Rasmussen.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Moren: – Skremmende

– Det er den beste nyheten jeg har fått på lenge. At det har tatt så lang tid, kan ikke jeg gjøre noe med, sånn er verden. Ressursene har vært knappe, sier Tina Jørgensens mor, Torunn Austdal Rasmussen.

Likevel reagerer hun på at politiet først nå har tid til å igjen lete etter personen som tok livet av datteren hennes for over 12 år siden. Politiet har siden den gang fått flere tips i saken. I fjor sommer meldte de at de hadde fått såpass mange at de vurderte å gjenåpne etterforskningen, men ingen ting konkret skjedde før i desember.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kripos ved Bore kirke etter funn av Tina Jørgensen

Kripos i arbeid ved Bore kirke i Klepp i oktober 2000. Liket av den savnede Tina Jørgensen ble funnet i en dreneringskum på parkeringsplassen ved kirken en drøy måned etter at hun ble borte.

Foto: Alf Ove Hansen / NTB Scanpix

Da ble det klart det fantes ressurser til å se på drapssaken igjen. Det er ingen andre, store etterforskninger som pågår nå, og derfor er det tid, sier Rossebø i politiet.

– Egentlig synes jeg det er skremmende, sier moren til NRK.

– Folk får tenke seg om flere ganger

– Fra dag én har jeg sagt; hvorfor har dere ikke levert til et annet distrikt, hvorfor er det ikke andre øyne som får se på dette? De var veldig opptatte av å løfte på alle steiner, men de har tydeligvis ikke løftet alle, sier hun.

Rossebø tror ikke nødvendigvis at det har skadet saken at enkelte tips har blitt liggende.

– Ideelt sett burde en kanskje ta fatt på opplysningene etter hvert som de kom inn. Ofte er det imidlertid slik at hvis folk får tenke seg om flere ganger, kommer det opplysninger vi ellers ikke hadde fått, sier han.