Hopp til innhold

Nå er han tilbake i klasserommet

For 16 år siden ble Hallgeir Langeland valgt inn til Stortinget, men etter forrige valg ble det slutt. Nå er permisjonen over og Stortingsveteranen er tilbake i skolen.

Hallgeir Langeland

UTE AV STORTINGET: Hallgeir Langeland har returnert til kateteret på Austbø skole, etter 16 år på Stortinget.

Foto: Erik Waage / NRK

– Jeg hadde jo lyst til å bli Hallgeir den femte, men når SV gjorde det så elendig var det ikke sjans, sier Hallgeir Langeland.

Snart et år etter valget har han funnet roen hjemme i Stavanger. Han var lenge på jobbjakt, men nå har han takket ja til gamlejobben som lærer på Austbø skole.

– Jeg er veldig fornøyd, og har blitt skikkelig godt mottatt. Jeg ble overrasket over hvor snille og arbeidsomme elevene er. De er snillere enn forrige gang jeg var lærer og skolen har blitt mer praktisk siden da, sier han.

Var på flere intervjuer

Men lærerjobben var ikke den første han tenkte på da Stortingsperioden var over.

– Jeg meldte meg inn i Nav den 2. jan og har søkt noen jobber der jeg kunne bruke realkompetansen og nettverket mitt knyttet opp mot næringslivet og foreninger. Jeg har vært på intervju, men ikke fått noen jobber. Årsaken til det kan være alder og at noen ser på meg som en relativt kontroversiell politiker, sier Hallgeir.

Men nå gleder han seg til å lære den gamle, nye skolen å kjenne.

– En del ligner på det jeg holdt på med og jeg skal igjen jobbe sammen med fire av kollegene som var med å starte skolen i 1987. Jeg har allerede hatt en samfunnsfagstime og elevene var fornøyde. Da er jeg fornøyd, sier Langeland.

– En av landets beste lærere

I anledning returen fikk han også en hilsen fra en av dem som vant valget.

– Elevene har mye å glede seg til. Hallgeir er for det første en fantastisk person og han har enormt mye kunnskap, sier helseminister Bent Høie (H).

– Før valget sa jeg spøkefullt at hvis Høyre kom i regjering skal vi gjøre mye for å få lærere med mye kompetanse tilbake i skolen, og den første av dem skulle være Hallgeir. Nå innfrir vi det løftet og, sier han.

Etter mange år med Hallgeir på Stortinget har han bare gode ting å si om sin politiske motstander. Høyrefolkene på Hundvåg har ikke noe å frykte, mener han.

– De får sannsynligvis en av landets mest kompetente samfunnsfagslærere og veldig inspirerende mann, sier Høie.

Lærerfest i kveld

I kveld skal Hallgeir på fest med resten av lærerværelset.

– Det var perfekt timing med fest etter kun ei uke på jobb. Jeg har jo alltid vært god til å sosialisere meg, sier han.

Hallgeir Langeland har sittet på Stortinget siden 1997, og har vært på vippen mange ganger. Igjen er han Rogaland SV førstekandidat, og vil bli «Hallgeir den femte».

ARKIVVIDEO (29.08.13): Før valget var det usikkert om Hallgeir Langeland fikk en ny periode på Tinget.