Hopp til innhold

Nå åpner en ny sentrumskonkurrent

Shoppeglade på Tasta har måttet kjøre til Stavanger sentrum eller enda lenger hvis de ville handle. Men i dag er det slutt på handelslekkasjen når Tasta senter åpner. Og med det blir det enda flere butikker på kjøpesenter i regionen.

De siste blusene og buksene henges på plass på motebutikken Fransa på Tasta senter. Det vaskes og de siste strøkene males. Nedtellingen er over, og i dag klokka tolv åpner de dørene. Og Stavanger får enda et kjøpesenter.

– Det blir kjempekjekt. Nå har jeg jobbet med dette i åtte måneder, og endelig er dagen her. Sommerfuglene er på plass i magen, og jeg gleder meg utrolig mye, sier senterleder Britt Iren Osmundsen.

– Hundre prosent handelslekkasje

45 butikker og spisesteder har de fått plass til, og den voldsomme handelslekkasjen til de andre bydelene kan gå mot slutten.

– Tasta har nesten hundre prosent handelslekkasje til andre bydeler, så det var naturlig å bygge det her. Randaberg og Rennesøy har heller ikke noe senter på den måten, så nå får de også kortere vei, sier hun.

Det er ikke dårlig butikk å drive sentrene. I dag foregår nesten tre fjerdedeler av all omsetning av klær, sko og vesker innomhus på kjøpesenter, og nå får også Tasta sin del av kaka. Det kommer nok til å merkes for de andre.

– Man kan ikke si annet enn at Tasta senter har satt seg høye mål om omsetning. Vi ser jo at forbrukerne får flere felter å spre pengene sine på, sier Cecilie Christ i Stavanger sentrum.

Cecilie Christ

Cecilie Christ er markedssjef i Stavanger Sentrum AS.

Foto: Inger Johanne Stenberg/NRK

– En sunn utvikling

– Vi konsentrerer oss om det vi kan og forsterker vår egen konkurransedyktighet. Vi ser på det som en sunn utvikling, sier hun.

Christ forteller at det er en myte at det stenges mer enn det åpnes i bykjernen, og at Stavanger sentrum ikke er i ferd med å dø ut til fordel for kjøpesentre som Kvadrat, Kilden, Madla Amfi og ikke minst det nyåpnede Tasta senter.

– Det åpner faktisk flere nye butikker enn de som stenger, og mange konsepter som helt bevisst velger en sentrumsetablering. Så tvert imot, jeg tror ikke sentrumstiden er forbi i det hele tatt, sier hun.

Tasta senter har fått flere butikker som ikke finnes i regionen fra før under tak, og når siste vindu er pusset og gulvet vasket, åpner senterleder Britt Iren Osmundsen dørene. Hun tror absolutt handlesentrene i området kommer til å merke at de er på plass.

– De kommer nok til å merke litt, men vi er en region i stor vekst så det trengs flere handelsarealer. Jeg tror nok vi skal leve godt sammen, sier hun.

Tasta senter

Tasta senter.

Foto: Modell