– Det blir rydding til langt ut i uka

Trær over turveier og sykkelstier, trampoliner og skur i veien. De som skal rydde opp etter uværet, ber folk respektere sperringer, og være forsiktige.

– Vi har mye jobb foran oss, det kommer til å ta lang tid. Til uka må vi inn i skoger og friområder for å se hvordan det ser ut, og for å sikre at det ikke er trær som kan ramle, forteller driftsleder i Stavanger Natur- og idrettsservice, Jone Halvorsen.

Han er bare en av veldig mange som har hatt det travelt etter det voldsomme været som traff lørdag ettermiddag.

– Her var det så travelt at vi måtte kalle inn fire ekstra for å ta i mot alle meldinger, vi er vanligvis to på jobb, sier vaktleder Oddmund Lid i Haugesund brannvesen.

Tre velta under stormen Nina

Dette treet

Foto: Studio Eidsvik

​Flere tusen husstander var uten strøm i mange timer på grunn av uværet, og fremdeles er flere uten strøm i haugalandsområdet, og i Hordaland.

123 meldinger om naturskader

– Skur i veien, flyvende trampoliner, blikktak og container i veien, operasjonsleder Erling Karlsen i Brannvesenet Sør- Rogaland, oppsummerer de 123 meldingene de mottok da været sto på som verst.

I det minste var det færre meldinger som gjaldt det han kaller «vanlige politisaker».

Rundt om i fylket ryddes det nå opp for fullt, og Halvorsen forteller at de sannsynligvis vil holde på til langt ute i uka. Han håper folk respekterer sperringene som settes opp.

– Det er mye folk som kommer litt tett på oss når vi rydder. Vi setter opp sperringer, men folk tar seg forbi, enten fordi de er nysjerrige, eller fordi de vil ta den korteste veien. Det er med å skape farlige situasjoner, sier Halvorsen.

Også Karlsen forteller at har satt opp en rekke sperringer i områder der det er fare for at ting faller ned. I løpet av søndagen har det i tillegg kommet flere meldinger fra veier hvor folk ikke har kjørt på siden lørdag morgen, og hvor det ligger trær og annet rask som sperrer.