NRK Meny
Normal

- Umulig å høre artistene

Hanne Boel måtte be publikum på Egersund Visefestival forlate lokalet.

Hanne Boel

Hanne Boel slet på konserten i byteltet i Egersund, og måtte be folk forlate lokalet på grunn av for mye bråk.

Foto: Øystein Ellingsen

Egersund Visefestival er blitt en tradisjon i Egersund. Til konsertene på årets visefestival, ble det kjøpt over 3000 billetter. Men mange som kommer på konsertene klarer ikke å la være å snakke under konsertene.

- De som sitter lengst fremme får med seg hva artistene synger, mens de som sitter lenger bak hører ikke noe. Så begyner de å prate. Noen artister hadde vært bedre i mindre lokaler som sommerkafen på hotellet, og på Telegrafen, sier Svein Normann Hansen.

Klarer ikke å holde munn

Hansen brukte 900 kroner på festivalpass, men han fikk nesten ikke med seg noe av det han ville høre. Bandet Skjelvekommode med blant annet den lokale artisten Tønes, nådde ikke frem til de som satt bakerst i lokalet.

Les også: Kari klippet Visefestivalen igang

Hanne Boel slet mot publikum i byteltet. Hun ba folk om å forlate lokalet. Festivalleder Henning Feyling har fått med seg problemet.

- Vi har en del stillekonserter hvor ikke klarer å holde munn. Det er veldig frustrerende.

I tillegg til mye prat, blir det også hysjet på de som prater. Visefestivalen har derfor også fått kallenavnet hysj-festivalen.

Et annet problem Feyling opplever, er klager fra folk som betaler 900 kr for festivalpass, men må bruke kvelden til å stå i kø, da spillestedene er svært små.

- Det vil være et tilbakevendende problem. Men vi har de spillestedene vi har, og det gjelder vel bare å være ute i god tid.

Er ute i svært god tid

Noen er ute i svært god tid. Nemlig på konserten før den de selv skal på holdes.Det liker Svein Normann Hansen ikke.

- Jeg får den samme følelsen som når du er i syden. Alle badesengene er okkupert med håndkle rundt svømmebassenget. Noen sikrer seg, og det gjør de også på visefestivalen. Det skal ikke være sånn at folk går ut tidlig for å holde bordene til en konsert som kommer to konserter senere.