Mursteinkylling
Antall: 4 personer
Pollo al mattone er en kjent italiensk rett fra Toscana, der kyllingstykker blir pannestekt eller grillet under murstein. Denne prosessen gir en sprø skorpe og saftig kjøtt i kyllingstykkene.
Det er mest vanlig å bruke hele kyllinger delt i to, men oppskriften fungerer bra (og er enda lettere) med kyllingbryst. Bruk helst store kyllingbryst med skinn fordi det sprøe skinnet er en del av helheten i denne retten.
Legg kyllingstykkene i marinaden i kjøleskapet i minimum seks timer, helst natten over. Ta kyllingstykkene ut av kjøleskapet og slik at de får romtemperatur. Tørk vekk mestparten av marinaden og grill dem med havsalt og kvernet pepper på.
4 store kyllingbryst eller 6 små
Marinade
2 dl extra virgin olivenolje
6 hvitløksfedd, knuste
2 ss hver av frisk rosmarin og frisk timian
litt chili eller chiliflak hvis du vil
Pakk noen murstein i aluminiumsfolie og ha disse oppå kyllingbrystene mens de grilles (på direkte varme).
Servering
Server Mursteinkylling med store sitronbåter.
Godt med risotto, poteter eller pasta til.
Oppskriften er fra Craig Whitsons bok «Grillkongen Craig».