Hopp til innhold

Müller anker 21 års fengsel

Drapsdømte Thomas Müller anker dommen på 21 års fengsel for voldtekt og overlagt drap på sin kone Agnes Elisabeth Müller til Høyesterett.

Agnes Elisabeth Müller

Det var her i Dørvika i Lysefjorden at politiet fant Agnes.

Foto: Kristoffer Møllevik / NRK

– Vi mener det ble gjort en saksbehandlingsfeil i lagmannsretten, sier drapsdømte Thomas Müllers (35) forsvarer, advokat Ørjan Eskeland til Stavanger Aftenblad.

35 år gamle Thomas Müller er i Gulating lagmannsrett dømt til lovens strengeste straff for voldtekt og drap på kona Agnes Müller. Også i Jæren tingrett ble Müller dømt til 21 års fengsel.

Saksbehandlingsfeil

– Jeg har pratet med min klient flere ganger etter lagmannsrettens dom og vi er enige om å anke til Høyesterett, sier Eskeland til avisa.

Det er samtykke-spørsmålet som er grunnlaget for anken. Advokaten mener spørsmålet om avdøde ønsket å dø burde blitt forbeholdt juryen.

– I stedet ble dette spørsmålet tatt opp først i forbindelse med straffutmålingen, sier Eskeland, som peker på at samtykke-spørsmål er behandlet av juryer i tidligere drapssaker.

Nektet straffskyld

Forsvareren har tidligere uttalt til NRK at han mener dommen på 21 år er for streng, og at Müller selv var skuffet over resultatet. Dermed var det ikke uventet at saken ble anket til Høyesterett.

Da saken gikk i Jæren tingrett, fikk Müller 21 års fengsel for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter. I lagmannsretten nektet ektemannen straffskyld for overlagt drap, selv om han har vært helt klar på at det var han som drepte henne.