NRK Meny
Normal

Mulig voldtekt i Kongeparken

En jente er undersøkt ved voldtektsmottak etter en mulig voldtekt under russetreffet i Kongeparken. Jenta skal selv ha henvendt seg til Røde Kors natt til lørdag.

Russetreff Kongeparken

Over 12.000 russ er samlet på årets russetreff i Kongeparken. Dette bildet av russetreffet er tatt fredag, før det mulige voldtektsforsøket.

Foto: Anders Schjelderup Hassel / NRK

Presseansvarlig for Landstreffet i Kongeparken, Åsmund Lund, sier til NRK at han har fått melding om et mulig voldtektsforsøk på russetreffet i løpet av natten.

– Politiet er varslet om saken, og ser nærmere på det. Vi vet ikke hva som har skjedd, men synes det er fryktelig trist, sier Lund til NRK.

Lund sier til NRK at han har fått beskjed om at jenta skal avhøres i løpet av dagen.

Like før midnatt

Det var Gjesdalbuen som først skrev at en russejente meldte fra om den mulige voldtekten natt til lørdag. Jenta ble deretter undersøkt på voldtektsmottak. Politiet sier de vil etterforske saken videre utover lørdagen.

– Vi kan bekrefte at det er en jente som er sendt til voldtektsmottaket for å sikre eventuelle spor. Foreløpig kan vi ikke si noe mer om hvor og når dette skal ha skjedd, sier politiførstebetjent Anders Herrebrøden til NRK.

Herrebrøden var politiets innsatsleder i natt, og sier jenta først henvendte seg til Røde Kors-mannskaper inne i parken like før midnatt.

– Jenta vil bli avhørt i løpet av dagen. Vi trenger foreløpig mer tid for å få klarlagt hendelsesforløpet, og hva som eventuelt skal ha skjedd, sier Herrebrøden.

Han sier det foreløpig er for tidlig å gå ut med opplysninger om eventuell gjerningsmann.

Flere hendelser i fjor

Ei jente meldte fra om en voldtekt fredag kveld under russtreffet 2014. Åsmund Lund sier de nå venter på politiets videre etterforskning

Åsmund Lund i Kongeparken forteller om hvordan de håndterer meldingen om mulig voldtekt.

Det var i fjor at det ble meldt om fire voldtekter i løpet av russetreffet i fornøyelsesparken, tre av disse skal ha skjedd inne på området. Det har blitt satt inn ekstra sikkerhetsmannskap før årets russetreff. Ifølge Lund er det over 400 frivillige vakter på russetreffet, de fleste av disse er foreldre.

Det har foreløpig ikke kommet noen anmeldelse på forholdet natt til lørdag, og Herrebrøden sier til Aftenbladet at de skal etterforske saken videre.

Ifølge politiet er over 12.000 russ til stede på årets russetreff i Kongeparken.

Kongeparken

Det er satt i stand flere sikkerhetstiltak rundt Landstreffet for russen i år enn tidligere.