Hopp til innhold

Møtte veggen og gikk på isen

Etter 20 år i IT-bransjen fikk Terje Bøifot nok. Lykken fant han som ansvarlig for isen i Sørmarka Arena, og nå gleder han seg til World Cup.

Terje Bøifot

Terje Bøifots jobb er å måle temperaturene i isen på Sørmarka Arena, og akkurat denne uken er arbeidet ekstra viktig.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

– Det var hele tiden et press om å være 3-5 år før alle andre, og alltid ligge fremst i IT-utviklingen. Til slutt ble det så mye at jeg omtrent måtte gå på dagen, jeg møtte veggen rett og slett, sier Terje Bøifot som tidligere jobbet i IT-bransjen i 20 år.

Sover med laptoppen

Nå er han ansvarlig for at isen i Sørmarka Arena holder seg kald, hard og stabil. Til helgen er denne jobben ekstra viktig. Da arrangeres det World Cup i hurtigløp på skøyter i Sørmarka Arena.

Terje Bøifot

Terje Bøifot er glad for at han gikk fra stillingen sin i IT-bransjen til jobben som ismåler i Sørmarka Arena.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

– Jeg har vært oppe en 4-5 ganger i natt for å sjekke temperaturene, sier Bøifot.

På laptoppen kan han holde øye med luftfuktigheten og temperaturen i isen og lufta i hallen, og justere temperaturene hjemmefra.

– Jeg har tatt med meg laptoppen og flyttet inn på gjesterommet. Jeg kunne jo ikke plage kona med å dra fram PC'en midt på natta, sier Bøifot.

Til helgen er det World cup på skøyter i Sørmarka Arena i Stavanger. Arrangørene håper på banerekorder og da må isen være helt perfekt.

VIDEO: Til helgen er det World cup på skøyter i Sørmarka Arena i Stavanger. Arrangørene håper på banerekorder og da må isen være helt perfekt.

Sommerfugler i magen

Det har aldri vært arrangert et så stort skøytearrangement i Sørmarka Arena før. Bøifot mener at en av de største utfordringene for isen er alt publikumet som kommer.

– Vi er kjent for å lage god is, og det tror jeg vi skal klare nå også. Men med verdenseliten og så mye publikum som kommer nå i helgen, så øker jo presset på oss som jobber her og jeg har litt sommerfugler i magen, sier Bøifot.

Selv om presset er stort akkurat denne uken, er Bøifot svært fornøyd med karrierevalget han har tatt.

– Forskjellen fra denne stillingen og en annen IT-jobb er at her kommer jeg meg ut, og jeg møter folk som er interessert i arbeidet vi gjør. Det er selvsagt litt kontorarbeid også, men jeg sitter ikke på kontoret hele dagen, sier han.

Håper på banerekord

Bøifot forteller at målet ved hvert stevne de holder er å slå den beste banerekorden. Han mener de ikke kan konkurrere mot verdensrekordene, men i det som kalles lavlandsrekorder.

Hva er det verste som kunne skje?

– Det ville vært om det ble strømbrudd. Men det er ikke noe jeg kan gjøre noe med, så akkurat det orker jeg ikke å bekymre meg for, sier Bøifot.

Og det beste?

– Det er om alt går som smurt, og vi får banerekord. Hvis det skjer så tror jeg nok jeg skal grine litt etterpå, sier Bøifot.