Møtte politikerne med vindbanner

Da listetoppene i Rogaland kom til Jæren vindpark, stod to representanter fra Natur og Ungdom klare med banner.

Banner i vindparken

KLART BUDSKAP: – Jeg håper at de partiene som havner på Stortinget vil gjøre noe med klimaproblemene, og ta steget ut av oljealderen, sier Gaute og Vetle Eiterjord fra Natur og Ungdom. Da bildet ble tatt stilte også Truls Drageset Dydland fra Rødt (t.h.) seg opp for å holde banneret.

Foto: Gunnar Morsund / NRK

Hanna Marcussen i vindparken

HÅND I HÅND: – Artsmangfold og vindkraftutbygging kan gå hånd i hånd, sier Hanna Marcussen i Miljøpartiet De Grønne.

Foto: NRK

Listetoppene i Rogaland er på #rogavalg-busstur med NRK Rogaland og Stavanger Aftenblad , og ankom onsdag ettermiddag Jæren vindpark.

Der stod Gaute og Vetle Eiterjord fra Natur og Ungdom klare med budskapet «The Answer is Blowing in the Wind» – lånt fra Bob Dylan sin sang «Blowin' in the Wind».

– Vi ville ønske politikerne velkommen, og vise dem at svaret ligger i vinden. Hvis vi skal løse klimakrisen må vi bytte ut fossil energi, og da kan også den norske økonomien få flere bein å stå på, sier Gaute Eiterjord til NRK.no. Han er fylkesleder i Natur og Ungdom

– Jeg skulle gjerne sett at vi hadde en større omlegging enn vi har hatt. Jeg håper at de som havner på Stortinget er gode folk som vil gjøre noe med klimaet, og ta steget ut av oljealderen, sier han.

Fylkeslederen mener at politikerne bør sørge for flere vindparker i områder hvor utbyggingen ikke vil gå ut over det biologiske mangfoldet.

Artikkelen fortsetter under videoen.

SV og Venstre om miljø.

MILJØDEBATT: Se SV, Venstre og Natur og Ungdom debattere miljø, og hva som er det beste miljøpartiet.

– Fornybar energi er fremtiden

Det er Hanna Marcussen i Miljøpartiet De Grønne enig i.

– Fornybar energi er fremtiden, og i Norge har vi store fornybare ressurser. Både vindkraft til havs og på land, og solkraft og geotermisk varme. Det er helt klart at vindkraft er en stor del av fremtiden, sier hun til NRK.no.

– Det finnes folk som mener at vindmøller støyer og ser stygge ut. Er det gode argumenter mot vindkraftutbygging?

– Det er kanskje ikke de beste argumentene. Men vi skal ikke bygge ut vindkraft over alt, for noen steder finnes det gode argumenter. Blant annet det som går på vern av biologisk mangfold. Men så har vi eksempler, som denne parken på Høg-Jæren, som viser at artsmangfold og vindkraftutbygging kan gå hånd i hånd, sier Marcussen.

LES OGSÅ: Meiner europeisk supernett må på plass for å nå fornybar-mål i EU | Fikk massiv støtte til vindmøller, men nesten ingen bygges | – Grøne sertifikat er komne for å bli | Sandnes Øst: Her skal det koma to nye vindmølleparkar | Her kommer Norges vindkrafthovedstad

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold