Hopp til innhold

Motiverer med miljøvennlig aktivitet

Miljøsøndag byr på full aktivitet i Stavanger sentrum og gratis kollektiv transport. Dette er Stavanger kommunes måte å oppfordre folk til å tenke miljøvennlig.

Miljøsøndag byr på full aktivitet i Stavanger sentrum og gratis kollektiv transport. Dette er Stavanger kommunes måte å oppfordre folk til å tenke miljøvennlig.

Mange møtte opp for å delta på miljødagen.

CO₂ i atmosfæren
418,8 ppm
1,5-gradersmålet
+1,09 °C
Les mer  om klima
Kari Meek

Kari Meek, prosjektkoordinator for miljøsøndag.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

Mange møtte opp i Stavanger, da kommunen arrangerte miljøsøndag.

– Det er masse unger og familier her. Ingen er stresset, været er bra og folk bare koser seg, sier Kari Meek, som er prosjektkoordinator for miljøsøndag.

Miljøsøndag skjer i Stavanger en søndag hvert år i september, og i år arrangeres den for fjerde gang. Alle som vil være med å markere en mest mulig bilfri hverdag møtes til aktiviteter i Stavanger sentrum.

– Vi stenger av vågen og inviterer til bevegelse og aktivitet i sentrum, sier Meek.

Stavanger politikere konkurrerer med trøbil
på årets miljøsøndag i Stavanger

Sjå politikarane kapptrø på årets miljødag.

Gratis kollektiv transport

Mellom klokka 12-16 har folk kunnet padle på Breiavatnet, se på tråbilkonkurranse mellom politikerne, se på dykkere som plukker opp skrot fra vågen, steke pinnebrød med speideren og spille rugby for å nevne noe.

– Vi ønsker å invitere til bevegelse, sport og aktivitet.

Miljøsøndag skal bidra til å informere om og fremme miljøvennlig transport, og bidra til å vri folks reisevaner.

Derfor er både buss og tog gratis i dag. Fra klokka 10.00-20.00 er det gratis å kjøre buss på Nord-Jæren og fra klokka 80.00-20.00 er det gratis å ta tog mellom Stavanger og Egersund.

Men ta gjerne sykkelen fatt og få med en liten sykkelsjekk på Paa Hjul-standen om det trengs, oppfordrer kommunen.

Jobber mot Bystyrets miljømål

Til sammen er det et sted mellom 35 og 40 organisasjoner og bedrifter som er med på miljøsøndag. Over hundre mennesker er i sving for å få dagen kjekkest mulig for folk.

Bystyret i Stavanger har vedtatt at vi skal arbeide for å få ned CO₂-utslippene med 30 prosent fra dagens nivå innen 2020. Da må både det offentlige, næringslivet og folk flest bidra.

Miljøsøndag skal styrke troen på at vi kan får det til sammen, med humøret i behold, skriver Stavanger kommune på sine nettsider.