NRK Meny
Normal

Mot fire nye år for Wirak og Borgli

Den røde ordføreren og den blå varaordføreren er innstilt på å fornye løftene etter valget, og på meningsmålingene ser det ut som de får sjansen.

Stanley Wirak og Pål Morten Borgli

Stanley Wirak og Pål Morten Borgli feiret fire lykkelige år med jordbær og is i juli.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Valglogo

Dagens meningsmåling fra Stavanger Aftenblad viser rekordtall for Fremskrittspartiet med en oppslutning på 21,3. Arbeiderpartiet gjør det også skarpt med en oppslutning på 31.8 prosent. Alt er med andre ord duket for fire nye år.

– Det er jo kjekt å se at vi står så sterkt i Sandnes. Det viser at folk er fornøyde med det vi har gjort. Vi er glade i byen vår, og jobber for det som er viktig for innbyggerne. Jeg er veldig glad for at de ser det, sier varaordfører Pål Morten Borgli (Frp).

– Vi jobber med vårt prosjekt; å gjøre byen mer effektiv og få tjenestene våre ut til folk. Så lenge de er fornøyde er jeg innstilt på fire nye år, sier ordfører Stanley Wirak (Ap).

Thor Magne Seland

Thor Magne Seland er Høyres ordførerkandidat i Sandnes.

Foto: Eirin Margrethe Fidje / NRK

Høyre gir ikke opp

Høyre får 23,3 prosent av stemmene på Aftenbladets partibarometer, og går også fram, men hvis planene er klare for videreføring av dagens koalisjon blir det vanskelig.

– Gir aldri opp. Det er et stykke igjen til valgdagen og vi prøver å fremme våre løsninger. Velgerne bestemmer og i denne meningsmålingen er bare 600 spurt, sier Høyres ordførerkandidat Thor Magne Seland.

Ser fram – ikke bakover

I 2007 valgte Høyre å samarbeide med Ap og tok posisjonen. Da ble Norunn Østrått Koksvik ordfører. For fire år siden fant Frp og Ap tonen, og i juli feiret de fire lykkelige år sammen.

– Jeg tror ikke folk er interessert i hva som skjedde i 2007, eller 2011. Jeg tror folk er interesserte i hvordan vi styrer byen, og så lenge de er fornøyde med det tror jeg vi får fortsette, sier Wirak.

Thor Magne Seland i Høyre er også klar for å sette en strek over historien.

– Vi er opptatt av å se frem og se hvilke løsninger vi kan gi innbyggerne for fremtiden. Vi er interesserte i å samarbeide med dem som ønsker det samme som oss. Vi vil se fremover i tid mot 2019, sier han.

Kan friste med ordførervervet til Frp

Seland utelukker ikke at Høyre kan tilby ordførervervet til Frp etter valget dersom de to kan danne flertall sammen.

– Jeg har sagt at det skal i hvert fall ikke stå på posisjoner. Når resultatet er klart skal vi lytte til velgerne og diskutere. Hvis velgerne i Sandnes vil ha en blå by skal det ikke stå på vår vilje til å sette oss ned ved forhandlingsbordet. Og alt er oppe til forhandling, sier Seland.