Morsom jakt etter nissens magiske julesekk

Tradisjon tro vil Svartnissen ødelegge julen for store og små. I år stjeler han den magiske julesekken, og det blir en iherdig og morsom kamp for å redde julen 2017. I kveld var det premiere på årets versjon av Barnas store julerevy i Sola kulturhus.

Jakten på julesekken

Det blir tøff og hard kamp for å redde julen. Her er det sinnasnekker Andersen (Cato Skimten Storengen) som gir alt for å overvinne Svartnissen (Hans Petter Jørgensen).

Foto: Cecilie Berntsen Jåsund / NRK

– Har noen av dere møtt julenissen på julaften? Hashtag metoo.

Slik ønsker den kjente, og for øvrig kjære, figuren Gerd både barn og voksne velkommen til årets forestilling «Jakten på julesekken».

Forestillingen er nummer 16 i rekken for gjengen bak Barnas store julerevy. En juleforestilling som de siste årene har samla over 20.000 store og små i Sola kulturhus i ukene før jul. Da forestillingene starta i 2001, var det rundt 750 publikummere. I fjor ble det satt rekord med over 23.000 barn og voksne.

Jakten på julesekken
Foto: Cecilie Berntsen Jåsund / NRK

Historien i år er ny, men likevel er mye kjent. Mr. Caboom (Christian Eriksen), Kissa Nissemann (Kristian Arntsen) og Ove Rocketroll (Ove Storland) må på iherdig vis gjøre sitt ytterste for å redde julen. Det er nok ikke selve plottet i historien som trekker folk til Sola i førjulstida, men humoren.

Jakten på julesekken

Reinsdyret Rudolf (Christian Eriksen) er særdeles positiv, til tross for at han på et tidspunkt i forestillingen brekker begge armer og begge bein.

Foto: Cecilie Berntsen Jåsund / NRK

Persongalleriet er fast, men det kommer også med nye karakterer fra år til år. 2017 er året da et pepperkake-boyband inntar scenen, med et dansenummer som (etter latteren i salen å dømme) slår veldig godt an.

Selveste julenissen er også innom, og heldigvis har han med seg reinsdyret Rudolf (Eriksen). Reinsdyret med de bløte konsonanter, som i år leverer sin versjon av Purple Rain/Rein.

Jakten på julesekken

Kristian Arntsen som boybandartist i pepperkakekropp.

Foto: Cecilie Berntsen Jåsund / NRK

Og om nissene ikke har nok å bale med, så er det også duka for ekstrem oppussing hjemme hos nissene i år. Et oppussingsprosjekt som har gått over styr, og nissene ber om hjelp fra sinnasnekker Andersen (gjesteskuespiller Cato Skimten Storengen). Snekkeren må også trø til med å levere den magiske sekken – med alle verdens julegaver – til julenissen.

Svartnissen (Hans Petter Jørgensen) dukker selvsagt opp, og vil ødelegge for alle som ønsker julefred og julemoro. Årets felle er et sagbruk der Svartnissen skal kverne alle pakkene i stykker. Ei Manchester United-drakt blir kasta i kverna. Den kommer ut i strimler.

På finurlig vis klarer nissene å hindre at pakkene må lide samme skjebne. Nissene vinner i år igjen, og publikum kan slappe av og vite at det blir harmoni i 2017 også. Julen er redda.