NRK Meny
Normal

Mor (54), far (55) og datter omkom – leter etter 36-åring

Skiløperen som fremdeles er savnet i Sirdal, er trolig en mann på 36 år. Søket avsluttet også søndag uten resultat.

Leteaksjon i Sirdal - lensmann Egil Netland

Søket etter den siste, antatt omkomne skiløperen i Sirdal ble avsluttet ved 17-tiden søndag kveld. På bildet er Sirdal-lensmann Egil Netland (t.h.).

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Mannskapene trodde lørdag at de lette etter en mann født på 50-tallet, men opplysninger politiet har tyder på at den fjerde savnede i stedet er en 36-åring.

Også søndag ble leteaksjonen, som har vart siden tre personer torsdag ble funnet omkommet ved Taumevatn, avsluttet uten resultat. Mannskapene lette fram til 17-tiden.

Det var søndag kveld ikke bestemt om leteaksjonen gjenopptas mandag, ifølge Sirdal-lensmann Egil Netland.

Selv om identiteten formelt ikke er fastslått, ble tysk politi kontaktet lørdag, opplyser politiet i Rogaland.

Leteaksjonen trappet noe ned

– Det gjort en foreløpig varsling til pårørende gjennom tysk politi. Det er mor, 54 år, far 55 år og datteren, av ukjent alder, som er funnet. En mann på 36 år, som antas å være datterens kjæreste, er fremdeles ikke funnet, opplyser operasjonsleder i Rogaland politidsitrkt, Kjell Arne Slethei.

To av de fire var bosatt i Tyskland. De to andre bodde i Sveits og Storbritannia. Det er uklart om alle fire er tyske statsborgere, ifølge NTB.

Ifølge Sirdal-lensmann Egil Netland er det en noe mindre letegruppe som søndag reiste ut for å søke videre etter skiløperen som trolig ligger omkommet ett eller annet sted i snøen.

Har funnet omkomnes GPS

Åtte snøskutere dro til området rundt Taumevatnet klokken 10 søndag. Planene var å søke nord for Taumevatn, mot Storevatn.

De omkomne hadde med seg GPS, og politiet bruker søndag opplysninger om hvor denne har vært, i letingen.

– Ifølge GPS-en er det noen opplysninger som kan være interessante, og skal sjekkes ut, sier Netland til NRK.

Mannskap fra mange steder deltar

Øvre Sirdal letegruppe, Røde Kors Hjelpekorps fra Stavanger, Sandnes, Kverneland og Egersund, Norsk Folkehjelp, Rovernes beredskapsgruppe og Norske Redningshunder bistår i letearbeidet.

De tre som er funnet døde, ble funnet et stykke fra hverandre, innenfor en radius på et 200 meter. De var rundt en kilometer unna en hytte ved Taumevatn, som de trolig forlot sist søndag.