NRK Meny
Normal

Moi Nilsen ordner opp for brudepar

– Riv utendørsscenen på Lundsneset, oppfordret Leif Arne Moi Nilsen (Frp) via NRK for to uker siden. Det gjorde kommunen, uten å vite at et brudepar planla å gifte seg der til helga.

Moi Nilsen på Lundsneset

Gruppeleder for Stavanger Frp, Leif Arne Moi Nilsen var pådriver for at utendørsscenen på skulle rives.

Foto: Magnus Stokka / NRK

Scena på Lundsneset

En av plankene på scenen på Lundsneset.

Foto: Magnus Stokka / NRK

– Jeg synes at når kommunen har gjort en feil som dette, så må de rette opp feilen, men hvis ikke kommunen skaffer brudeparet en scene, så gjør jeg det, sier Leif Arne Moi Nilsen.

Utendørsamfiet på Lundsneset på Hundvåg i Stavanger ble bygget i sammenheng med 2008-arrangementet «Eventyr i landskap», det året byen var europeisk kulturhovedstad.

Men etter kulturbyeventyret har scenen bare stått til forråtnelse. Dermed gikk Leif Arne Moi Nilsen sterkt ut med ønske om at hele scenen skulle fjernes.

Lite visste han og Stavanger kommune at de hindret vielsesplanene til brudeparet Monica Sande og Bjørn Ormstad. De skulle nemlig gifte seg på scenen, som nå er fjernet, til helga, skriver Stavanger Aftenblad.

Lundsneset

Slik så amfiet på Lundsneset ut i dag.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

Kommunen bidrar ikke med scene

Arrangementskoordinator i avdelingen for Park og vei i Stavanger kommune, Terje Emil Knutsen, har vært med brudeparet på befaring etter at misforståelsen ble kjent, men noen ny scene stiller ikke kommunen opp med.

– Vi har gjort det vi kan i denne saken, så jeg ser på vårt bidrag som fullført, sier Knutsen.

Dermed måtte Moi Nilsen, som lovet, fikse scene til brudeparet.

– Jeg tok bare en telefon, så var det i orden det. En som ønsker å være anonym stiller med scene og telt på lørdag, slik at brudeparet kan gifte seg ute, selv om værmeldingene ikke er så gode, sier Moi Nilsen.

Lykkelig brudepar

Han er opptatt av at når uhellet først er ute må det ordnes for det uheldige brudeparet.

Det var en svært overrasket Monica Sande som fikk overrakt de gode nyhetene.

– Tuller du? Nå ble jeg veldig letta, sier bruden

Det er brudeparets store drøm å gifte seg ute, men drømmen ble noe knust da de innså at de måtte bruke en liten scene fra Hundvåg kirke. Men nå ser det ut som at brudeparet får det akkurat som det ønsket.

– Vi har flere forlovere enn det som er normalt. Det kunne hende vi måtte droppe at noen av dem sto fremme med oss, hvis scenen ble for liten. Nå ser det ut som vi kan gå for den opprinnelige planen, sier bruden fornøyd.

Moi Nilsen understreker på sin side at han er glad for at kommunen handlet så fort etter at han gikk ut med saken.

– Bruden kan være glad for at hun slipper å gå på høye hæler på den råtne scenen, sier han.