NRK Meny
Normal

Redd for at usikkerheten kan få sportslige konsekvenser

Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen kan være på vei bort fra klubben. Spillerne håper suksesstreneren blir, og at han bestemmer seg fort.

Martin Strandfeldt

Oilers-spiller Martin Strandfeldt tror usikkerheten rundt fremtiden til Petter Thoresen kan skape uro blant spillerne.

Foto: Anders Fehn/NRK

– Når du er trener har du ikke jobb for resten av livet. Enten så blir jeg eller så blir jeg ikke. Det er de to alternativene, sier Petter Thoresen til NRK.

Stavanger Oilers slo Vålerenga og topper tabellen. Trener Petter Thoresen har tatt Stavanger Oilers til toppen av norsk hockey, men nå åpner han for å forlate laget.

Det var VG som i går kveld skrev at det er en reell mulighet for at Thoresen, som nylig ledet Stavangerlaget seier i kontinentalcupen i ishockey som første norske lag, forlater klubben.

Petter Thoresen vurderer å takke for seg i Stavanger Oilers etter denne sesongen.

VIDEO: Oilers-trener Petter Thoresen vurderer å flytte hjem til Østlandet. Foto: Anders Fehn/NRK.

– Jeg har hele familien min på østlandet, så det er slike ting jeg må tenke gjennom. Skal jeg kjøre det sololøpet jeg har gjort i mange år eller ikke, sier han.

– Jeg har hatt dårlig samvittighet i forhold til familien siden jeg ble 18 år. Jeg ble tidlig far og gift og har fått lov til å drive idretten min i mange år nå. Det blir en større belastning på de rundt meg når jeg er mye borte. Fire av de fem siste årene har jeg bodd alene her. Det er kanskje ikke slik en gammel mann skal leve, sier han.

Håper på avklaring før sluttspillet

– Jeg håper selvfølgelig at han blir i klubben. For Oilers sin del at han tar en kjapp beslutning, aller helst før vi går inn i et sluttspill slik at vi kan fokusere på det hundre prosent, sier Martin Strandfeldt.

Han krysser fingrene for at usikkerheten rundt en eventuell avgang ikke får store konsekvenser for det sportslige.

– Det kan skape uro at vi ikke vet hva som skjer. Spesielt når media trykker på er det klart at vi mister fokus på det vi skal gjøre, sier han.

– Det er noen virkelig vanskelige valg her i livet, og dette er et av dem. Jeg er veldig glad for Oilers er tålmodige med at jeg prøver å få brikkene på plass. Jeg skjønner at det er best for alle at avgjørelsen blir tatt, og så går vi videre derfra, sier Thoresen.

Treneren planlegger å bestemme seg innen fjorten dager.

Petter Thoresen

Petter Thoresen har trent Stavanger Oilers i fem år.

Foto: Anders Fehn/NRK