Hopp til innhold

Siktet for seksuelle overgrep mot to 13-åringer

Fire menn ble i dag arrestert i Haugesund etter mistanke om voldtekt av en 13 år gammel jente. Det er også mistanke om seksuelle handlinger mot en annen 13-åring.

Haugesund politistasjon

Tre av mennene sitter i arresten her i Haugesund. En av dem er løslatt. Alle fire er siktet i saken.

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

Fire menn ble arrestert søndag formiddag etter at politiet hadde blitt varslet om mulig seksuell omgang med en 13-åring. Den 13 år gamle jenta skal ha varslet sine omsorgspersoner om hva som hadde skjedd søndag morgen.

– Beskrivelsene vi fikk var så detaljerte at vi valgte å gå til pågripelse, sier politiadvokat, Marte Engesli.

Jenta skal ha blitt utsatt for seksuell omgang lørdag ettermiddag i en leilighet i sentrum av Haugesund. Det skal og ha vært ei jente til på 13 år i leiligheten, og hun ble utsatt for en seksuell handling.

Det var Haugesunds avis som først omtalte saken.

Vurderer varetektsfengsling

– Det er en sak som politiet vurderer som alvorlig, og da særlig på grunn av alderen til de fornærma, og det de ska ha blitt utsatt for, sier Engesli.

Alle de fire mennene har status som siktet.

– Nå er førsteprioritet å få gjennomført avhør, og å få gjennomført en åstedsundersøkelse på det antatte gjerningsstedet. Og på bakgrunn av det som kommer fram der vil politiet vurdere varetektsfengsling av en eller flere, sier Engesli.

Tre av de siktede er i slutten av tenårene og i 20-årene, mens den fjerde personen er i 40-årene. Alle fire er av utenlandsk opprinnelse.

To av dem har blitt avhørt, det to andre vil bli avhørt i løpet av kvelden. Mannen i 40-årene ble løslatt etter at han hadde blitt avhørt.

– Det er fordi vi mener at de tre andre personene er mer sentrale, sier politiadvokaten.

Tilrettelagt avhør

De to jentene skal ha kommet i kontakt med to av mennene gjennom sosiale medier.

Jentene har begge vært inne til en innledende samtale hos politiet og til legeundersøkelse. Det vil bli tatt tilrettelagt avhør av 13-åringene så snart som mulig.

– Det er for tidlig å si noe om omfanget av overgrepene, men per nå mistenker vi at en av de to jentene har blitt utsatt for voldtekt og den andre for en seksuell handling, forklarer Marte Engesli.

Flere nyheter fra Rogaland

Tomine Walmsness

Sjå distriktsnyheitene 19:45