NRK Meny
Normal

Mistenkt for narkobruk med elever

Den ungdomsskoleansatte skal ha brukt hasj og Ritalin sammen med elever.

Egersund politistasjon

Politiet i Egersund kjenner foreløpig bare saken gjennom uformelle henvendelser.

Foto: Øystein Ellingsen

En voksen ansatt ved en ungdomsskole i Eigersund kommune er mistenkt for å ha brukt narkotika sammen med elever ved skolen.

Ledelsen ved skolen har rapportert den ansatte inn til skoleetaten i Eigersund. Det bekrefter oppvekstsjef Kåre Ingvar Helland i Eigersund kommune overfor NRK.

Det skal dreie seg om bruk av hasj og Ritalin. Det siste stoffet er en medisin for personer med ADHD.

- En personalsak

Oppvekstsjefen sier til NRK at kommunen så langt ser på meldingen fra ungdomsskolen som en personalsak.

- Jeg har bedt rektor ved skolen å følge dette opp, og konfrontere vedkommende med disse ryktene. Utover dette kan jeg ikke si mye, både fordi dette er en personalsak, og fordi en person alltid er uskyldig inntil det motsatte er bevist, sier han.

Saken er foreløpig ikke anmeldt til politiet, men Helland bekrefter at skolevesenet har vært i kontakt med politiet om saken.

Den aktuelle personen er fortsatt i arbeid ved skolen.

Uformelle henvendelser

Politistasjonssjef Henry Tendenes ved Egersund politistasjon sier til NRK at politiet har fått kjennskap til saken gjennom uformelle henvendelser.

- Men dette hører slettes ikke hjemme i et skolesystem, sier han på generelt grunnlag.

Politiet skal i morgen ha samtale med lederen for Fremskrittspartiet i Egersund, Tommy Bjellås, som overfor Dalane Tidende antyder at "lærere er involvert i narkomiljøer" i Egersund.

Misbrukes med alkohol

- Vi burde ikke ha denne typen mennesker jobbende i skolen. Skoleansatte framstår som autoritetspersoner for elevene. Dette synes jeg ikke vi skal ha i våre skoler, sier Bjellås til NRK.

I september i fjor fortalte eigersundungdommer til NRK at Ritalin ble misbrukt sammen med alkohol for å oppnå en kraftigere effekt.

Ungdomskontakt Gunn Leidland bekreftet den gang at hun hadde hørt om dette fra unge i kommunen, men sa da at fenomenet ikke hadde spesielt stor utberedelse.