Mistenker at u-sving var årsaken til kollisjonen

To personbiler har vært involvert i en frontkollisjon i Frafjordtunnelen i Gjesdal kommune. Ingen er alvorlig skadd.

Laster kart, vennligst vent...

Frafjordtunnelen ligger i Gjesdal kommune i Rogaland. Lørdag ettermiddag kolliderte to kjøretøy inne i tunnelen.

Politiet fikk melding om uhellet klokka 15.56. Det er snakk om en front mot front-kollisjon, sier operasjonsleder Tor Helge Stavik i Sør-Vest politidistrikt.

– Uhellet har skjedd omtrent midt inne i tunnelen, mellom to personbiler. Skadene fremsto først som alvorlige, men da politi, brann og ambulanse kom til stedet, viste det seg heldigvis at skadene var mindre alvorlige.

Fem til sykehus

Det var til sammen seks personer i de to bilene, og fem av disse er kjørt til sykehus.

– De fremstår som lettere skadd. Alle personene har klart å komme seg ut av kjøretøyene selv, sier Stavik.

Stavanger universitetssjukehus opplyser at alle de fem personene er lettere skadet og at tilstanden er stabil. Pasientene er to kvinner født i 1980 og 1996, ei jente født i 2008, og to menn født i 1994 og 1995.

Førerkort beslaglagt

Tunnelen ble stengt kort tid etter uhellet. Den er nå åpen for trafikk.

– Det er en lite trafikkert tunnel, og vi har bergingsbil på stedet. Vi fjerner bilene så snart vi er ferdige med undersøkelsene våre, sier Stavik.

Lørdag kveld melder politiet at de har beslaglagt førerkortet til den ene bilføreren, en mann i 20-årene. Han er mistenkt for uaktsom kjøring.

Foreløpige opplysninger tyder på at mannen har foretatt en u-sving i tunnelen og at kollisjonen skjedde i forbindelse med dette, skriver politiet på Twitter.

Frafjordtunnelen ligger på fylkesvei 281.