Hopp til innhold

Misliker at Ap vurderer Frp

LO-ledelsen i Rogaland er skeptisk til at Arbeiderpartiet i Haugesund vurderer samarbeid med Fremskrittspartiet. De mener Frp undergraver alt som fagbevegelsen står for.

SV

Forhandlingene i Haugesund tar tid. SV-gruppeleder Gjertrud Kjellesvik vil ikke ha politisk samarbeid med Frp.

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

Distriktssekretær i LO, Øystein Hansen er også Ap-politiker, og mener det er uheldig for Arbeiderpartiet å samarbeide med Frp.

– Det kan nok gå utover valgresultatet ved neste valg, så jeg er skeptisk til dette, sier Hansen.

Øystein Hansen

Øystein Hansen i LO mener Frp undergraver det fagbevegelsen står for.

Foto: Kjersti Hetland / NRK

– Men er det ikke forskjell på den nasjonale og den lokale politikken?

– Jo, og det har vi sett i Sandnes, hvor Ap og Frp har samarbeidet tett i viktige, lokale saker. Men jeg må si at jeg er veldig skeptisk, dersom dette blir trenden, sier LO-sekretæren.

Redd Ap mister støtten fra LO

Også leder i LO i Nord-Rogaland, Geir Allan Stava misliker at deres samarbeidspartner Ap vurderer politisk samarbeid med Frp.

– Jeg tror det blir vanskelig å få bred støtte fra LO ved neste valg, dersom de velger denne typen samarbeid, sier Stava.

LES OGSÅ: Ap klart valgvinner i Haugesund

LES OGSÅ: Vinden har snudd på Haugalandet

SV vil ikke samarbeide

I Sandnes er SV med i samarbeidskoalisjonen med Ap og Frp. I Haugesund har SV vært Arbeiderpartiets samarbeidspartner i opposisjon, og er klare på at de ikke vil samarbeide med Frp, fordi det ikke er forenelig med deres politiske ståsted.

– Vi står altfor langt fra hverandre politisk. Men et teknisk samarbeid er vi åpne for, sier gruppeleder Gjertrud Kjellesvik.

Ting tar tid

Mens mange forhandlinger etter valget allerede er avgjort, tar det tid i Haugesund. Ap ønsker å bruke god tid for å danne et bredest mulig flertall som er styringsdyktig nå som økonomien må bli bedre. Leder av forhandlingsutvalget Ragnhild Bjerkvik har forståelse for både SV og LO sitt syn i denne saken.

Ragnhild Bjerkvik

Forhandlingsleder Ragnhild Bjerkvik (Ap) har respekt for LO og SVs standpunkt.

Foto: Rosa Iren Villalobos / NRK

– Det har vi full respekt for, og vi lytter til våre samarbeidspartnere. Samtidig må vi finne et styringsdyktig flertall i den tøffe perioden vi skal gjennom, sier Bjerkvik.