NRK Meny
Normal

Hurtigbåtbilletter blir billigere

Fra 16. oktober setter Kolumbus ned takstene på hurtigbåtene. Selskapet hevder at de misforstod et vedtak tatt av Fylkestinget.

Transportselskapet Kolumbus har dermed tatt for høy billettpris siden 1. januar 2006.

Takstene blir altså satt ned fra og med den 16. oktober, og endringen gjelder ruten Utsira og Røver, i tillegg til lokal- og hurtigbåtruter i Ryfylke.

- Vi misforsto et vedtak fra før jul i forhold til hvordan vi skulle forholde oss til takstøkning, og satte opp takstene på båt med 6 prosent i stedet for to kroner som var intensjonen til fylkestinget,  sier Karianne Haarr Nedrebø, kommunikasjonsrådgiver i Kolumbus.

Håper på tilgivelse fra passasjerene

Nå har Fylkesutvalget gitt Kolumbus en bevilgning på 800.000 kroner. På den måten kan prisene settes ned og passasjerenes tap dekkes. Fra og med 16. oktober vil hurtigbåtprisene bli satt ned til 2005-nivå, og slik vil de holde seg i cirka et halvt år fremover. I Kolumbus håper de på tilgivelse fra passasjerene.

- Vi jobber hele tiden med å bygge et bedre omdømme.  Det klarer vi ikke før vi leverer på de fleste punkter, men vi skal sørge for å gjøre flest mulig fornøyd, sier Nedrebø. 

Hittil har Kolumbus fått få reaksjoner fra passasjerene. Men direktør i Kolumbus, Tor Geir Espedal, innrømmer at de brukte for lang tid på å rette opp feilen.

- Det er et politisk vedtak som Kolumbus har ventet for lenge med å følge opp.  Vi har hele tiden hatt intensjon om å følge det opp, men vi har ventet for lenge.  Det retter vi opp nå, sier Espedal.

Odd Arild Kvaløy gruppeleder for Senterpartiet i fylket.

Transportselskapet Kolumbus hevdar dei misforstod eit vedtak i Fylkestinget, og difor har teke for høg billettpris sidan 1. januar 2006.

- Godt gjort å misforstå vedtaket

Nå setter de ned takstene, men gruppeleder for Senterpartiet i fylket Odd Arild Kvaløy er likevel ikke fornøyd.

- Jeg synes det er godt gjort å misforstå dette.  En må nesten ha problemer med å lese norsk for å misforstå vedtaket, sier Kvaløy.

- Og de har altså ikke rettet opp dette før i midten av oktober.