NRK Meny
Normal

– Ordføreren var veldig unnvikende

Bjarne Ove Lunde var svært skuffet over Christine Sagen Helgø sitt svar på spørsmål i formannskapet om Stavanger kommune sin ekspropriasjonspraksis.

Bjarne Ove Lunde

Bjarne Ove Lunde var svært skuffet over Christine Sagen Helgø sitt svar på spørsmål i formannskapet om Stavanger kommune sin ekspropriasjonspraksis.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

– Jeg er veldig lite fornøyd med svaret som ordføreren har gitt. Det var veldig unnvikende og veldig lite oppløftende etter det hun har gått ut og sagt i media i dag. Jeg håper det blir mer belyst, for dette er galskap.

Det sier Bjarne Ove Lunde til NRK etter å ha hørt Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø svare på spørsmål om kommunens ekspropriasjonspraksis i Stavanger formannskap torsdag.

Les også: – De røvet det fra oss alt sammen

– Jeg har sett hele denne galskapen på nært hold. Min far er berørt, og jeg har sett at ti år av hans pensjonisttilværelse har gått rett i et svart hull. Vi har kjempet mot Stavanger kommune de siste ti årene med en saksbehandling som jeg ikke unner mine verste fiender. Det har vært rett og slett grusomt, sier Lunde.

Bjarne Ove Lunde, Ove Lunde, ekspropriasjon

Bjarne Ove Lunde( tv) er sønn til Ove Lunde(th). Han var bonde på Hundvåg. Av 60 mål på Lunde sitter familien nå igjen med to mål og en løe som er blitt verneverdig. De fikk utbetalt 20 kroner kvadratmeteren etter ekspropriasjonen.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

– Mistet motet litt igjen

Bjarne Ove Lunde er sønn til Ove Lunde. Han var bonde på Hundvåg. Av 60 mål på Lunde sitter familien nå igjen med to mål og en løe som er blitt verneverdig. De fikk utbetalt 20 kroner kvadratmeteren etter ekspropriasjonen.

– Vi øynet et lite håp når representantene Hernes og Thorbjørnsen var ute og besøkte oss for en liten uke siden, men når vi hører det som kommer fra ordføreren i dag, så har jeg i grunnen mistet motet litt igjen. Jeg håper at andre politikere kan ta tak i det. Vi kommer ikke til å gi oss, sier Lunde.

Ordføreren lovet full gjennomgang

Ordføreren sa i formannskapet at bakgrunnen for ekspropriasjonssakene var det såkalte friområde prosjektet som Stavanger formannskap vedtok i 2001,

Christine Sagen Helgø

Christine Sagen Helgø viste til at erstatningen til grunneierne er fastlagt av regler i vederlagsloven.

Foto: Kristoffer Møllevik / NRK

Hun viste til at prosjektet ble satt i gang ford Stavanger har svært lite utmarkas og skogsareal som uten videre kan brukes til rekreasjon.

Sagen Helgø viste til at erstatningen til grunneierne er fastlagt av regler i vederlagsloven.

– Det er ikke Stavanger kommune som har retningslinjene. Her er det vederlagsloven som gjelder, sa ordføreren i formannskapet.

Hun lovet imidlertid full gjennomgang av ekspropriasjonspraksisen når det nå skal utarbeides en ny statusrapport om friområdeprosjektet.

Anne Brit Ramsnes

Anne Brit Ramsnes frykter den politiske saksbehandlingen i Stavanger blir så lang at det blir en trenering av saken.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

– Føler det er en trenering av saken

– De viste vel vilje til at de skulle se på saken, men saksbehandlingen blir så lang at jeg føler at det er en trenering av saken.

Anne Brit Ramsnes mener og hun er blitt rammet av Stavanger kommune sin ekspropriasjonspraksis på en uheldig måte.

Hun synes ordføreren kunne vært mer konkret.

– Det har jo kommet fram uttalelser i avisene fra lukka møter som hun kanskje kunne kommentert i dag, sier Ramsnes.

Hun fikk møte politikere som hun ellers bare leser om i avisene.

– Jeg hadde kanskje trodd at deres egne meninger skulle kommet fram, men det var jo lite diskusjon, sier hun.