NRK Meny
Normal

– Det var ikke rettferdig at jeg ikke fikk vise hvor tøff jeg faktisk er

Miriam Berg Hovda synes det var blodig urettferdig at hun røk ut av Norges tøffeste.

Miriam ute av Norges tøffeste

Miriam ute av Norges tøffeste

– Jeg synes det var en veldig urettferdig og teit øvelse å ryke ut på. Jeg fikk liksom ikke vist hva jeg er god for.

Det sier Miriam Berg Hovda fra Haugesund om rappelleringen som førte til at hun røk ut av konkurransen i fjerde episode. Hun er langt fra fornøyd med det som skjedde i konkurransen.

– Det var en som ga seg som likevel fikk være med. Martin har fått kost seg og slappet av i flere dager nå, mens vi hadde hatt det ganske jævlig. Det var ikke helt rettferdig at jeg ikke fikk vise hvor tøff jeg faktisk er, sier Berg Hovda til NRK.

Miriam Berg Hovda

Miriam Berg Hovda synes det var urettferdig at hun røk ut av Norges tøffeste. (24).

Foto: Guro Kamille Birkelund Berg

– Eneste jenta til nå som har vunnet en oppgave

I tirsdagens episode vinner hun den første utfordringen: Å løpe opp en bakke, tre ganger, med gassmaske på. Når deltakerne blir bedt om å løpe første gang, vet de ikke at de skal gjøre det to ganger til.

Likevel løper Berg Hovda inn som nummer tre første og andre gang, og siste gang er hun nummer to. Hun vinner med den beste sammenlagttiden.

– Jeg har god kondisjon og elsker å løpe i motbakke. Det var kjælt å vinne. Jeg er jo den eneste jenta til nå som har vunnet en oppgave, sier hun.

LES OGSÅ: Hva gjør oksygenmangel med kroppen?

– Konstant frysing og mye venting

– Det er løping og friidrett jeg har drevet mest med. Jeg har vært på juniorlandslaget i løping. Derfor var det den første oppgaven vi fikk som ligner mest på det jeg gjør til vanlig, men vi løp jo med tung bøtte og ble skutt på med paintball, det er jeg jo ikke helt vant med, sier hun.

Norges tøffeste

Geir Kåre Cemsoylu Nyland, også han fra Haugesund, sammen med Miriam Berg Hovda.

Foto: Thomas Halleland

Deltakerne har blitt satt på harde prøvelser i de fire episodene som til nå har blitt vist. De har vært uten mat og søvn, badet i iskaldt vann, to har blitt begravd levende og en måtte hentes av Røde Kors etter å ha slått hodet i trestokker – to ganger.

Miriam innrømmer at det har vært hardt, både fysisk og psykisk.

– Det som har vært tøffest i mine øyne var at vi fikk så lite mat. Det var iskaldt, konstant frysing, mye venting. det var egentlig det som var det verste, selve oppgavene synes jeg var gøy. Jeg elsker å konkurrere, sier hun.

– Føler at jeg kan overvinne alt nå

Miriam Berg Hovda hadde med seg to andre rogalendinger da konkurransen begynte. Lotte Anfinsen Haaland og Geir Kåre Cemsoylu Nyland er fremdeles med i kampen om å bli Norges tøffeste.

Miriam Berg Hovda mener at Norges tøffeste har lært henne å aldri gi opp.

– Jeg har alltid hatt ganske godt konkurranseinstinkt og likt å pushe meg selv. I dette programmet har jeg lært enda mer, og jeg føler at jeg kan overvinne alt nå, sier Miriam.