Stavanger har minst prisvekst av storbyene

Boligprisene i Stavanger steg med 0,7 prosent fra mars til april. Landsgjennomsnittet er på 1,3.

Leiligheter i Verven i Stavanger

Gjennomsnittsboligen i Stavanger kostet i april 3,3 millioner kroner. Disse nye leilighetene i Verven i Stavanger sentrum ligger i den øvre prisklassen per kvadratmeter.

Foto: Krogsveen

I dag presenterte Eiendom Norge boligprisstatistikken for april. Etter at boligprisene falt i 2013, har prisen på boliger steget for hver måned i 2014. Boligprisene i Norge var 1,3 prosent høyere i april enn i mars 2014.

Også i Stavanger steg boligprisene, men mindre enn i resten av landet. Boligprisene i Stavanger var 0,7 prosent høyere i april enn i mars 2014.

Stavangerprisene steg mindre enn prisene enn i de andre storbyene i Norge. Boligprisene i Tromsø steg i april mest av de største byene med 2 prosent. Stavanger, med 0,7 prosent, har den svakeste veksten.

– Solid utvikling likevel

– Normalt stiger boligprisene i april på landsbasis med 0,7 prosent, tilsvarende som prisutviklingen i Stavanger i april. Det viser at det har vært et solid boligmarked i regionen i april, selv om boligprisene hadde en svakere utvikling enn i landet for øvrig, skriver Eiendom Norge i en pressemelding.

Prisene i Stavanger har de siste 12 månedene falt med 3,1 prosent. Regionen har en svakere prisutvikling enn landet for øvrig, hvor boligprisene har gått opp med 0,5 prosent i samme periode.

Det ble i april måned solgt 256 boliger i Stavanger, en nedgang sammenlignet med 2013. Ifølge Eiendom Norge var nedgangen forventet siden påsken i år var i april. Salget hittil i 2014 er på 977 boliger, en oppgang fra i fjor på 5,5 prosent.

Det tok 39 dager å få solgt boligen

Tallene fra Eiendom Norge viser at det tok gjennomsnittlig 39 dager å få solgt en bolig per april. I Norge gjennomsnittlig tok det 38 dager.

Gjennomsnittsboligen i Stavanger kostet i april 2014 kroner 3.310.748 kroner.

– Boligprisoppgangen forsterket seg ytterligere i april. I nominelle tall er boligprisene nå på det høyeste i statistikkens historie. Boligprisveksten er større enn den veksten vi normalt ser i april. Boligmarkedet har så langt i år utviklet seg sterkere enn vi forventet, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer i pressemeldingen.

Boligstatistikk for april

Administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer, presenterte boligprisene for april på en pressekonferansen i dag.