Mindre oljemesse gir mer jobb til de små

Mens oljemessa annethvert år bringer inn tungvektere blant oljeselskapene, fokuserer årets ONS på de små. Noe som betyr mer å gjøre for byråene som leverer.

Egil Hagir i Bitmap

Egil Hagir i Bitmap skal levere utstyr til 47 stands på ONS Norway.

Foto: Inger Johanne Stenberg

Egil Hagir er litt småstressa etter at en betongbil sølte betong og forsinka leveransene til årets oljemesse.

Men etter en litt dårlig start begynner nå bilder, utstillinger og annet standsutstyr å pakkes ut.

– Det er jo kjekt da, travelt, men kjekt, sier mens han titter opp fra eskene med utstyr.

Les også: Oppgitt over nytt ONS-arrangement

Bare en tredjedel av "vanlig" størrelse

Det er snart duket for ONS Norway- eller oljemessa som det og kalles. Men der ONS annethvert år trekker 60.000 besøkende, har årets messe mindre enn en tredjedel av publikum og satser kun på norsk sokkel og muligheter i Norge.

Det betyr likevel at hotellene i Stavanger fulle, og for bildebyrået Bitmap at en av årets største jobber står for døren.

– Jeg tror det henger sammen med at det er mindre selskaper, og mer norske selskaper som vil prøve å være på ONS for første gang, sier Hagir.

Vanligvis har store selskaper enorme utstillinger på to etasjer med møterom og kafeer, men i år er det geniale dingser og ivrige små selskapet som blir å finne på messa. Det betyr at de og trenger mindre utstyr og da stiller de lokale som Bitmap opp forteller Hagir.

Les også: 250 kvm med dansker under ONS Norway

Leif Johane Sevland før ONS Norway

Leif Johan Sevland er klar for enda en oljemesse som sjef. Han lover et mindre arrangement med 'bare' 10-15.000 besøkende.

Foto: Inger Johanne Stenberg

Reklame for seg selv

For reklamebyråer og bildebyråer er messer ikke bare jobb, men og en måte å vise seg frem på. Av de 300 utstillerne på årets oljemesse har Bitmap leveranser til 47, altså hver sjette utstilling. Og det er god reklame, ikke bare for selskapet på utstilling, men for Bitmap selv.

– Vi bruker jo muligheten til og vise oss litt frem selv og, sier Hagir.

Han har knapt vært sjef for Norges største messearrangement i to år, men som tidligere ordfører i Stavanger vet Leif Johan Sevland hvor mye slike arrangementer betyr også for bedriftene som ikke sitter midt i smørøyet. Han er imponert over at den lille bedriften har klart å sikre seg så mye jobb.

– De kan ikke hatt tid til mye annet i sommer. De må hatt de travelt, og de har vært flinke når de har fått det til, sier Sevland.

Les også: Denne messa sprenger all hotellkapasitet i Stavanger

Utstillingshallene er bare tre i år, men likevel kryr det av elektrikere og snekkere og bedrifter som setter ting i stand. Mandag morgen går startskuddet for den første ONS Norway-messa, men sannsynligvis ikke den siste.

– Vi begynner å ta imot bestillinger til utstillingene i 2015 allerede denne måneden, avslutter ONS-sjefen.

Rigging til ONS Norway

Det utstilles alt fra små til store ting på ONS Norway.

Foto: Inger Johanne Stenberg