NRK Meny
Normal

Millionverdier borte etter «sjokkbrekk» mot fotobutikk

Politiet leter etter de som i natt rygget ned inngangspartiet til en fotobutikk i Stavanger sentrum med en stjålet bil, og stakk av med store verdier.

Innbrudd mot Stavanger foto

En stjålet bil ble rygget inn i lokalene til Stavanger foto.

Foto: Ronny Hjertås

Klokka 03.09 fikk politiet melding om et innbrudd mot en fotobutikk i Stavanger sentrum.

– En stjålet bil rygget inn i inngangspartiet på en fotobutikk i Romsøegården. Gjerningsmennene har tatt med seg fotoutstyr verdt millioner og forsvunnet fra stedet, sier operasjonsleder Tor Helge Stavik i Sør-Vest politidistrikt.

Bilen som ble brukt

Denne stjålne bilen ble brukt.

Foto: Ronny Hjertås

Politiet søker nå etter gjerningsmennene, foreløpig uten resultat. De jobber fortsatt med søk og sporsikring etter det de kaller et «sjokkbrekk» mot fotobutikken.

Politiet slår fast at fotoutstyr for millionverdier er borte.

Lignende innbrudd på lørdag

Politiet ser innbruddet i sammenheng med et brekk med lignende fremgangsmåte som skjedde på lørdag.

Politiet i Stavanger etterforsker nemlig nå et innbrudd hos Expert på Forus klokka 03.25 natt til lørdag. Også der brukte gjerningspersonene bil som rambukk for å komme seg inn i butikken. De stakk av med bærbare PC-er, mobiltelefoner og andre varer for rundt 200.000 kroner.

– Vi ser ikke bort ifra at dette henger sammen. Det er mange likhetstrekk med det grove tyveriet fra Expert-butikken, sier Stavik.

Sikrer spor og overvåkingsbilder

– Vi prøver å få sett på videoovervåking fra området, men denne tiden på døgnet gjør det litt vanskelig. Så snart vi har noe, går vi ut med det, sier operasjonsleder Stavik.

Det er, ifølge politiførstebetjent Vegard Sandland, ikke kameraovervåking i butikken, men de håper å finne relevante utsnitt fra kameraene rundt.

Politiets krimteknikere skal undersøke åstedet i løpet av dagen.

Sidan natt til laurdag har det vore to sjokkbrekk på Nord Jæren. Eitt på Expert i Sandnes og eitt på Stavanger foto i Stavanger.

Inngangspartiet til Stavanger foto er ødelagt og millionverdier er borte.