NRK Meny
Normal

Milliontyveri i Haugesund

Tyver har brutt seg inn i kosmetikkforretningen Esthetique i Haugesund, og fått med seg varer verdt opp mot en million.

Innbrudd Esthetique Haugesund

Tyver brøt seg inn hos Esthetique i Haraldsgata i løpet av kveld/natt til torsdag.

Foto: Harald Dale / NRK

– I løpet av går kveld og natten har det vært et grovt tyveri fra Esthetique Regina i Haraldsgata i Haugesund. De har tatt seg inn i butikken og stjålet store mengder med kosmetikk. Det virker som om de har tatt seg inn via Strandgata, og bakgården ved hjelp av en stige, sier Anders Grønningen, politioverbetjent i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Ifølge politiet kan tyvene ha fått med seg varer verdt millionbeløp. Innbruddet ble oppdager da butikken åpnet i dag klokken ni, og har foregått i løpet av kvelden eller natten etter at butikken stengte klokken 18.00.

– Profesjonelle tyver

– Jeg er vel egentlig helt i sjokk. Vi ser at det er en organisert innbrudd. De har tatt alle herre- og dameduftene, og alt fra La Prairie, som er det mest eksklusive vi har, og Dior og Arden, sier butikkinnehaver Grethe Kongshavn til NRK.

Grethe Kongshavn

Grethe Kongshavn er innehaver av Esthetique Regina.

Foto: Harald Dale / NRK

Politiet tror det dreier seg om et bestillingstyveri, utført av en omreisende bande.

– Vi tror ikke dette er lokale folk. Det har være lignende kosmetikktyveri i Halden og Førde i løpet av kort tid, så vi ser på muligheten for at det kan være en omreisende bande, sier Grønningen.

Ønsker tips

Butikken hadde verken kamera eller alarm.

Politiet ber om tips på telefonnummer 02800.

– Det vi ønsker er å vite om det er noen som var ute i går kveld, og kan ha sett biler eller personer som oppholdt seg i området fra Kaigata til Risøy bro i det tidsrommet, sier Grønningen.

Stjal det mest eksklusive

Kongshavn og de andre ansatte har ikke sluppet inn i butikken torsdag ettermiddag. Likevel bekrefter hun at det er snakk om et milliontyveri.

– Jeg vet ikke hvor mye det er snakk om, men når jeg ser inn på de tomme hyllene anslår jeg omtrent en halv million bare i selve butikken. I tillegg kommer lageret, der vi hadde fått inn alle julevarene, sier Kongshavn.

– Dette er en veldig tung dag. Vi har ennå ikke bestemt hva vi skal gjøre med butikken. Nå skal jeg ta en avgjørelse, og hvis vi skal opp igjen, skal vi også installere kamera, sier hun.

Innbrudd Esthetique Haugesund

Innbrudd hos Esthetique i Haugesund.

Foto: Harald Dale / NRK