Hopp til innhold

Metallica-generalen føyer seg inn i Kvelertak-koret

Kvelertak får strålende anmeldelser for sitt nye album «Nattesferd». Utenlandske journalister, norsk presse og selveste James Hetfield hyller stavangerbandet.

Kvelertak på taket av Sentrum Scene

Kvelertak på taket av Sentrum Scene under P3 Gull. Nå er de klare med nytt album på ny turné.

Foto: Kim Erlandsen/NRK

– Jeg har vondt i nakken og halsen etter å ha headbanget til musikken deres. Dere har et bra band her. Takk for at dere lånte det til oss. Tonnevis av energi!

James Hetfield, gitarist og vokalist i Metallica, er full av lovord etter å ha hatt med seg Kvelertak på turné. Hyllesten, som du ser i videoen under, har Metallica-generalen spilt inn selv.

– Du får ikke tatt inn over deg alt. Av og til stopper jeg opp og tenker: Herregud! Her står vi og spiller i San Francisco og så er James Hetfield der, sier Marvin Nygaard.

Hetfield «med sår hals og nakke»

– Vi får muligheten til å treffe folk som vi hadde plakater av på rommet, sier han.

– Det har skjedd så mye kult, at vi nesten står i fare for å bli blasert, sier Erlend Hjelvik.

Kvelertak får strålende anmeldelser for sitt nye album «Nattesferd». Utenlandske journalister, norsk presse og selveste James Hetfield hyller stavangerbandet.

Hylles av anmelderne

Kvelertak - Nattesferd

Kvelertak – «Nattesferd»

Foto: Indie Recordings

Flere toneangivende medier roser bandets nye album, men sliter med å plassere de sjangermessig. Rolling Stone skriver at Kvelertak uforutsigbare i sin miks av black metal, hardcore og streit rock'n roll.

Pitchfork mener Kvelertak legger seg mellom aggressiviteten til black metal på den ene siden og de mer kommersielle Van Halen og Judas Priest på den andre.

Nettstedet Consequence of sound mener bandet motsetter seg kategorisering, og egentlig bare spiller god rock'n roll.

– Det har vært sykt bra. Jeg har bare sett femmere til nå, og det er utrolig kult, sier Hjelvik.

– Lydbildet er jo helt annerledes, så vi forventet ikke dette, sier Marvin Nygaard.

De er egentlig en kompisgjeng fra Stavanger, men nå er Kvelertak blitt rockere i verdensklasse. Forrige uke kom det nye albumet, og denne uken har anmeldere over hele verden lovpriset tredjeplaten. Og Metallicas James Hetfield skryter uhemmet.

VIDEO: Kvelertak blir hyllet i inn- og utland for den tredje platen «Nattesferd». Foto: Erik Waage/NRK.

Når har det hardtslående stavangerbandet varmet opp for blant andre Metallica, Slayer og Mastodon. Men nå er det tid for «egentid».

Ny giv med ny plate

Og det beste med den nye turneen som bandet skal ut på, er at de har den nye plata i bagasjen.

– Man blir litt lei når det er andre og tredje året på turné med den samme plata, når man har spilt de samme sangene flere hundre ganger, sier Hjelvik.

– Nå har vi som mål å jobbe så hardt som mulig med å bli et bedre band. Vi vil bare bli best mulig, og så skjer det som skjer, sier Nygaard.

Nå har bandet klart det vanskelige andrealbumet, og gitt ut sitt tredje album. Vokalisten bekrefter at det kommer mer god musikk fra den kanten.

– Ja, vi regner jo med at det blir minst ei plate til, sier Hjeltvik.