Mener siktelsen for Tina-drapet ikke holder

Den fjerde siktede for drapet på Tina Jørgensen er lettet etter dagens nye politiavhør. Forsvareren hans mener politiet ikke lenger har grunnlag for å siktelsen, og anker derfor fengslingskjennelsen.

Stedet der Tina Jørgensen ble funnet ved Bore kirke i Klepp

Tina Jørgensen ble funnet drept ved Bore kirke i Klepp for 15 år siden. Fire menn er siktet for drap eller medvirkning til drap.

Foto: Hansen, Alf Ove / NTB scanpix

I dag ble den 38 år gamle mannen, som sist ble siktet for drapet på Tina Jørgensen, konfrontert med opplysninger gitt av førstemann som ble pågrepet i saken.

Denne forklaringen førte til at de tre andre ble arrestert, men forklaringen skal ikke ha gått ut på at 38-åringen hadde en sentral rolle i selve drapet.

Derfor anker nå mannens forsvarer fengslingskjennelsen.

– Lettet etter avhøret

Olav Sylte

Olav Sylte forsvarer 38-åringen som er siktet for drapet på Tina Jørgensen.

Foto: Børge Røssaak Nilsen / NRK

Fram til nå har disse opplysningene vært taushetsbelagt, men i dag fikk 38-åringen kjennskap til politiets opplysninger fra avhøret.

– Min klient er lettet. Han har sittet lenge i varetekt uten å vite grunnlaget for siktelsen mot ham, sier forsvarer Olav Sylte.

Sylte mener dermed politiet ikke lenger har grunnlag for å sikte klienten for drap eller medvirkning til drap.

– Siktelsen mot min klient svekkes. Det er ikke lenger grunnlag for å sikte han for drap eller medvirkning til drap. Han bør heller ikke holdes fengslet, sier Sylte.

38-åringen er, som de andre siktede, varetektsfengslet. Den ene av dem i to uker, og de andre i fire uker.