– NAV fikk bekymringsmelding

Under mishandlingssaken i Stavanger tingrett kom det fram at det var kontakt med NAV for å skaffe Jonny Risvik egen leilighet i perioden før han døde.

Dødsfall på Kampen

I perioden da Jonny Risvik bodde hos den hovedtiltalte 26-åringen skal det ha vært kontakt med NÀV for å skaffe Risvik egen leilighet.

Foto: NRK

I perioden da Jonny Risvik bodde hos den hovedtiltalte 26-åringen skal det ha vært kontakt med NAV for å skaffe Risvik egen leilighet.

I Stavanger tingrett torsdag forklarte 26-åringen, som anses som hovedmannen bak mishandlingen, at Risvik hadde vært hos NAV og at det var blitt oppdaget at han hadde blitt slått.

Forklaringen kom etter at aktor leste opp en tekstmelding fra 26-åringen til en annen person. I meldingen ga tiltalte uttrykk for at han var stemplet som voldsmann, og at det var snakk om at Risvik skulle få egen leilighet.

– Han burde jo bare kommet seg ut

26-åringens forsvarer Atle Helljesen viste i retten til at søsteren til tiltalte var i kontakt med NAV for skaffe Risvik egen leilighet.

Advokat Atle Helliesen

26-åringens forsvarer, Atle Helljesen, i Stavanger tingrett torsdag.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Tiltalte var ikke selv i kontakt med NAV. Han forklarte at Risvik etter et møte med NAV hadde sagt at en av dem måtte ut av leiligheten.

– De mente jeg var voldelig. Han hadde det ikke godt hos meg, sa 26-åringen på spørsmål fra forsvareren.

Jonny Andre Risvik

Det skal ha vært kontakt mellom Jonny Risvik og NAV for å skaffe ham egen leilighet før han døde.

Foto: Privat

– Hva mente du, spurte Helljesen

– Han burde jo bare kommet seg ut, svarte 26-åringen.

NAV-ansatte skal vitne

Flere av forsvarerne bekrefter at det var kontakt med NAV i den perioden Risvik bodde i Kampens gate.

Ansatte i NAV skal vitne i mishandlingssaken i neste uke.

Jonny Risvik ble funnet død i leiligheten i Kampens gate i Stavanger fredag 13. august i fjor. Fem personer som oppholdt seg sammen med ham i leiligheten er tiltalt for mishandling med døden til følge.